8.05.2024 12:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Балога радить Тимошенко іти у відставку

Глава cекретаріату президента Віктор Балога пропонує прем’єру Юлії Тимошенко подати у відставку.

Так він прокоментував звинувачення уряду щодо провалу пропрезидентськими депутатами законопроектів, необхідних для отримання другого траншу кредиту МВФ.

За його словами, народні депутати, у тому числі з Єдиного Центру, не підтримали ініціативи Кабінету Міністрів не з політичних, а з суто фахових причин, йдеться в повідомленні прес-служби президента.

На думку Балоги, уряд розраховував під прикриттям антикризової риторики проштовхнути у Верховній Раді \"явно непрофесійні\" зміни до фінансового та бюджетного законодавства.

\"Прем\'єр сподівалася, що її заклинання про необхідність боротьби з кризою вплинуть на депутатів, як гіпноз, і вони безрозсудно проголосують за рішення, які політично вигідні уряду, але посилять згубні економічні процеси. Такий задум провалився, що й викликало гнів Тимошенко, яка за звичкою одразу ж почала шукати винних\", — заявив він.

На думку керівника секретаріату президента, прем\'єр-міністру для досягнення позитивного результату варто було спрямувати свої зусилля не в бік Міжнародного валютного фонду, а в бік депутатського корпусу.

\"Саме українських парламентаріїв треба було попередньо переконати у доцільності і ефективності пропонованих рішень. Очевидно, уряд не знайшов достатньо аргументів для одностайного схвалення своїх законопроектів\", — йдеться в повідомленні.

\"До того ж сьогоднішнє голосування, як на фотопапері, проявило давню проблему Тимошенко як керівника уряду: вона очолює Кабінет Міністрів, який всупереч Конституції не спирається на парламентську більшість. Адже якби так звана коаліція налічувала 226 депутатів, то ніяких проблем із схваленням урядових законопроектів не виникло\", — зауважив Балога.

\"Тому вже, напевно, час зупинитися у постійному і гарячковому пошуку винних, чесно визнати абсурдність такого становища, подати у відставку і через нові вибори спробувати знову вибороти собі владу. Принаймні, це дасть змогу Тимошенко, як кажуть, зберегти обличчя\", — відзначив Балога.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-03-2009 13:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100