20.05.2024 07:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Верховний суд відмінив земельний дерибан Черновецького

31 березня Верховний Суд України скасував усі попередні судові рішення щодо землевідведень Київради та направив справу на новий розгляд у господарський суд першої інстанції.

Про це пише \«Обком\» з посиланням на прес-службу ВСУ.

У січні 2008 року заступник прокурора Києва в інтересах держави в особі Держкомітету України з земельних ресурсів звернувся до господарського суду з позовом до Київради про визнання недійсним її рішення від 12 липня 2007 про передачу землі ТОВ \"Літораль\".

Як обґрунтування позову позивач вказав, що цим рішенням була відведена частина лісової землі загальною площею 94,10 гектара КП \"Святошинське лісове господарство\". Землі були виключені з категорії землі лісового фонду і віднесені до земель запасу рекреаційного призначення.

До того ж рішення було прийнято без узгодження меж землекористування з користувачем суміжної земельної ділянки, яким є Інститут рибного господарства УААН.

Підставою для скасування Верховним Судом попередніх судових рішень стало те, що господарські суди, встановивши, що Київрада своїм рішенням вилучила земельні ділянки з виключенням їх з категорії земель лісового фонду і віднесенням їх до земель запасу рекреаційного призначення, не з\'ясували: належать ці земельні ділянки до земель територіальної громади Києва чи до земель державної власності.

Крім того, суди мусили з\'ясувати, чи не порушені межі землекористування інституту, який знаходиться у державній власності і чи не відбулося фактичне вилучення частини землі, яка перебуває в його користуванні.

Таким чином господарські суди у порушення вимог процесуального закону не з\'ясували цих обставин справи і прийшли до передчасного висновку про законність вилучення Київрадою спірних земельних ділянок, зміни їхнього цільового призначення та передачу їх в оренду.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-04-2009 9:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100