31.05.2024 03:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Черновецького заведуть справу

Міністерство внутрішніх справ передало до Державної податкової адміністрації матеріали для можливого притягнення до відповідальності за ухилення від сплати податків мера Києва Леоніда Черновецького та його родини після продажу в минулому році акцій \"Правекс-банку\".

Про це заявив в четвер на прес-конференції в Полтаві міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє \"Інтерфакс-Україна\".

Він зазначив, що згідно з чинним законодавством, такі податки сплачуються в першому кварталі наступного року після продажу, тобто \"термін \"обмірковування\" своїх вчинків у пана Черновецького та членів його сім\'ї завершився 31 березня\".

\"На цей момент матеріали для ймовірного порушення кримінальної справи з міліції передані до Державної податкової адміністрації, і саме в її компетенції розгляд цієї справи\", — сказав Луценко.

При цьому він нагадав, що наприкінці минулого року співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, вивчаючи запит одного з депутатів щодо продажу \"Правекс-банку\", встановили, що до бюджету не було сплачено майже 480 млн. грн податків.

Як відомо, Intesa Sanpaolo у лютому 2008 року повідомила про підписання угоди з власниками Правекс-Банку про покупку 100% його акцій майже за EUR 504 млн і в лютому поточного року Антимонопольний комітет України дозволив цю угоду.

Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2008 року були ТОВ СП \"Правекс-Брок\" (10,68%), Леонід Черновецький (7%), Христина Чернівецька (7%), Степан Черновецький (61,43%).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-04-2009 13:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100