20.05.2024 07:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко звернеться до КС щодо призначення виборів на 25 жовтня

Президент Віктор Ющенко розгляне питання звернення до Конституційного Суду щодо постанови парламенту про призначення дати президентських виборів тільки після набуття чинності цієї постанови, тобто після її опублікування.

Про це в інтерв\'ю журналістам у четвер сказала заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук, повідомляє \"Інтерфакс-Україна\".

\"Я маю звернути увагу на те, що до Конституційного Суду можна звернутися винятково на неконституційність чинних законодавчих та інших нормативно-правових актів\", — зазначила вона.

\"Йдеться про те, що відповідна постанова Верховної Ради (про призначення дати виборів президента на 25 жовтня) не опублікована, і, відповідно, не набула чинності\", — наголосила Ставнійчук.

При цьому вона додала, що \"після того моменту, як відповідна постанова набуде чинності, президент розглядатиме питання звернення до Конституційного Суду\".

Як відомо, у середу, 1 квітня, Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових президентських виборів на 25 жовтня 2009 року.

Останні президентські вибори в Україні відбулися взимку 2004 року. Голосування проходило в три тури: 31 жовтня, 21 листопада (результати цього голосування були визнані недійсними) і повторне голосування другого туру – 21 грудня 2004 року.

Визнаний переможцем президентських виборів Віктор Ющенко офіційно вступив на посаду глави держави 23 січня 2005 року.

Термін повноважень президента України – 5 років.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-04-2009 14:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100