20.05.2024 07:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ваші враження від «Тараса Бульби»?

Андрій БЕНКЕНДОРФ, кінорежисер, генеральний директор телеканалу «Київ»: 
 
Про фільм я нічого поганого сказати не можу по одній простій причині: Володя Бортко – мій кращий друг. Тому навіть якщо щось і не вдалося б у нього, я б усе одно сказав, що це добре. Якщо говорити про «Тараса Бульбу» — це велика і складна картина, до якої я ставлюся з великою повагою вже не з дружньої, а з професійної точки зору. У наш час зняти подібну – дуже непроста річ. Видно важку роботу режисера – і грим, і костюми, і атмосфера. Хочу відзначити геніальну роботу Богдана Сильвестровича: мені здається, це одна із дуже важливих і великих ролей в житті Богдана Ступки. Фільм мені дуже подобається – це, дійсно, епічне полотно. 
 
 
Вадим ГЛАДЧУК, Голова всеукраїнського об’єднання «Молодь – надія України»: 
 
Дивитися в перший же день пішов. Я дуже люблю українську історію, подобається «Огнем і мечем» Єжи Гофмана, а ось в «Тарасі Бульбі» режисер вигадав деякі сцени, яких не було в оригіналі. Тортури козаків і фраза, яка повторюється так багато разів – «русская земля». Якщо колись у радянському кіно згадували ім’я Сталіна, то тепер цей повтор «русская земля» завантажує фільм – видно, фільм зроблений на замовлення Росії. Порівняно з іншими кінокартинами, ця стрічка не цілком відповідає історичним реаліям, мало батальних епічних сцен. Я б поставив їй «трійку з мінусом». Відверто скажу – дуже не сподобався фільм і я б не дивився його вдруге. 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-04-2009 16:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100