31.05.2024 03:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Молдові проти протестуючих комуністи застосували гранати і газ. Фото та відео

Президент Молдови Володимир Воронін заявив, що підстав для перегляду результатів парламентських виборів у Молдові, за підсумками яких компартія набрала 50% голосів, немає.

\"Усі спостерігачі за парламентськими виборами підкреслили, що вибори пройшли без порушень\", — сказав Воронін перед засіданням урядової комісії з надзвичайних ситуацій, скликаної у зв\'язку з безпорядками.

Тому, підкреслив він, \"немає ніяких приводів організовувати такі протести\".

\"Головна мета організаторів протестів — це дестабілізувати ситуацію в країні\", — підкреслив Воронін.

А один з лідерів правлячої Компартії Марк Ткачук заявив, що безпорядки, які відбуваються в Кишиневі, є спробою державного перевороту проти перемоги якої на парламентських виборах протестує опозиція.

\"Уже зараз ми можемо точно сказати, що події, які відбуваються сьогодні, — ні що інше, як спроба державного перевороту... Перевороту, ретельно спланованого і підготовленого опозицією і конкретними людьми — Уладом Філатом (лідер ліберально-демократичної партії), Серафімом Урекяном (альянс \"Наша Молдова\") і Доріном Кіртоаке (ліберальна партія)\", — заявив Ткачук.

\"Я думаю, що в кримінальному кодексі вистачить статей, щоб винні були покарані по всій строгості закону\", — сказав він.

\"\"
Всі фото Reuters
\"\"

Тим часом поліція в Кишиневі, де у вівторок почалися масові безпорядки, узяла ситуацію під контроль, повідомив міністр внутрішніх справ РМ Георге Папук.

\"Керівництво країни очікувало мирної демонстрацію, учасники якої висловили б свої побажання і претензії\", — сказав Папук.

\"Для того, щоб не заподіяти навіть випадково якоїсь шкоди здоров\'ю хуліганам, які зібралися і знаходяться під парами алкоголю, усім силовим структурам було віддано розпорядження охороняти юрбу, а головне, перехожих від ексцесів, які нанесли би шкоду їхньому здоров\'ю\", — повідомив міністр.

Однак, як відзначив Папук, \"керовані своїми лідерами хулігани учинили жорсткий опір працівникам поліції\".

\"\"

Також повідомляється, що Молдавські карабінери (внутрішні війська) застосували світлошумові гранати і сльозоточивий газ проти учасників масових безпорядків, які почали нову спробу захопити будівлю парламенту.

До парламенту під\'їхали три машини швидкої допомоги, що евакуюють поранених, передають Новости Молдовы.

\"\"

***
У той же час, у столиці Молдавії повністю відключено телемовлення, передає Газета.Ru. за офіційними даними, державний канал закритий на профілактику до 17.00 за місцевим часом.

За словами місцевих жителів, у низці районів міста припинено також доступ до мережі інтернет. З перебоями працює мобільний зв\'язок.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-04-2009 17:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100