20.05.2024 05:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Повстання покоління Twitter

За версією Вороніна учні та студенти були підбурені та заманені в авантюру путчистів за якою, згідно звинуваченням Кишинева, стоїть Румунія. Загартований, однак, упродовж восьми років режиму Вороніна, Бухарест відреагував обачно, у відповідності до європейської позиції, закликавши до припинення насильства та до політичного діалогу. Румунська громадськість, однак, висловила свою солідарність з молдовською молоддю, а преса зазначає, що нарешті наші брати з того боку Пруту заразилися революційним духом.

“Революції знадобилося 20 років, щоб дістатися з Бухареста до Кишинева” — пише газета Гиндул, в той час як Котідіанул пише: “Через 20 років – друга румунська революція. У Кишиневі.”. Ця ж публікація зазначає: „У грудні 1989 року, румунська революція першою в світі транслювалася в прямому ефірі по телебаченню; в квітні 2009 року революція в Кишиневі стала першим народним повстанням, що транслюється через мультимедійні канали”. „Молдова – повстання покоління Twitter”, — пише Роминія лібере уточнюючи, що повстання поширилось через однойменну безкоштовну соціальну Інтернет-мережу.

Молдовські юнаки та дівчата зуміли, таким чином, пробитися через інформаційну блокаду влади та добре „потрусити комунізм”, пише Евеніментул зілей. Нарешті часопис Адеверул вважає, що молдовська молодь, якій надоїло жити в ізоляції, вийшла на вулиці, щоб знов виграти і повернути свободу. Газета не може утриматися й не запитати: ”Чи зуміє Бессарабія позбутися останніх комуністів в Європі?

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2009 20:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100