20.05.2024 12:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Львівська облрада через БЮТ відмовилася демонтувати комуністичні символи

Львівська обласна рада не підтримала проект рішення «Про гуманітарну та правову оцінку комуністичного режиму в Україні як злочинного», що його винесла на розгляд ради спеціальна комісія, створена раніше самою ж облрадою.

Сьогодні в раді з’явився альтернативний проект цього рішення, ініціатором якого були представники фракції БЮТ. У цьому проекті були значно виваженіше формулювання, а найбільш дражливі моменти зникли взагалі.

Наприклад, пункти 4.1 і 4.3 з проекту рішення комісії вказували районній і міській владі Львівщини «забезпечити демонтаж символіки комуністичного тоталітарного режиму» і «демонтувати пам’ятники, які є символами комуністичного окупаційного режиму, що не містять людських захоронень».

Депутат Ростислав Новоженець запропонував внести ці пункти до рішення повторно, однак вони не набрали й по 40 голосів кожен. Також не здобула депутатської підтримки й пропозиція про продовження роботи тимчасової комісії під керівництвом депутатки Л.Федорів.

Відтак у рішенні, за яке проголосували 97 депутатів, зазначено, що облрада підтримує прийняття закону про ліквідацію символів тоталітаризму і комуністичного режиму», а також пропонує місцевій владі Львівщини сприяти у виявленні та гідному перепохованні останків учасників Другої світової війни.

Крім того, має бути проведена інвентаризація архітектурно-будівельних об’єктів, що містять символи комуністичного режиму та у відповідності до чинного законодавства ініціювати демонтаж тих із них, що не належать до об’єктів культурної спадщини та не охороняються законом.

Крім того, депутати проголосували за звернення до вищого керівництва держави, у якому вимагають скликати позачергову сесію Верховної Ради, щоби дати правову оцінку діяльності КПУ, визначити її відповідальність за антиукраїнську ксенофобію з подальшим законодавчим усуненням її із законодавчого поля України. Депутати також просять в судовому порядку заборонити діяльність партій і громадських організацій, що сповідують комуністичну ідеологію.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-04-2009 16:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100