20.05.2024 12:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Правозахистники: українське керівництво глибоко уражене національною, расовою та сексуальною нетерпимістю

Вінницька правозахисна група звертає увагу суспільства на неприпустимість застосування мови ворожнечі у публічних висловлюваннях офіційних представників української держави.           

Нажаль, ми змушені визнати: найвище українське керівництво глибоко уражене національної, расовою та сексуальною нетерпимістю. Розтиражоване українськими та іноземними ЗМІ останнє принизливе висловлювання Президента Ющенка, цього разу щодо «молдаван», лише підтверджує цей факт.           

На словах цінуючи міжнаціональний мир та злагоду, декларуючи відданість Конституції та нормам міжнародного права в галузі прав людини, насправді, українські керманичі залишаються в полоні власних примітивних стереотипів, низької правової культури та цинічної неповаги до цілих націй та народів.           

Виборцям та міжнародним партнерам українського уряду варто оцінювати справжні цінності та політичні наміри своїх українських візаві саме по безвідповідальним публічним реплікам Президента Ющенка на адресу «молдаван», або по заявам Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, який не має нічого проти, аби підлеглі «вважали його расистом». В сюжеті телеканалу СТБ видно, як чиновники, які слухали виступ Президента України з аграрних питань, запопадливим реготом зустріли блюзнірський «жарт», відпущений арбітром нації на адресу «молдаван». Проте такі «жарти» не можуть бути виправдані ані вродженою, чи набутою  тупістю, ані очевидними глибокими комплексами власної меншовартості їхніх авторів. Така безвідповідальна поведінка президентів і міністрів принижує не лише їх самих, а весь український народ – громадян України усіх рас та національностей, який ці «державні діячі» тимчасово представляють.           

Ті, хто своїми хамськими «жартами», своєю «політикою», спрямованою на відбілювання військових злочинців, своїми безвідповідальними політичними заявами зазіхає на міжнаціональний мир та злагоду в державі, на наші стосунки із державами сусідами, на міжнародний авторитет України годі очікувати інакшого ставлення суспільства до своїх конституційних ініціатив, ніж до підступних  «дарів данайців». 

Координатор ВПГ
Дмитро Гройсман

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-04-2009 17:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100