20.05.2024 06:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чижмарь проти Луценка

«Першою ластівкою» стали заяви голови облдержадміністрації напередодні дня голосування на позачергових виборах до Тернопільської обласної ради, коли Чижмарь оприлюднив інформацію про відсутність телефонного зв’язку з начальником обласної міліції, який, навіть незважаючи на візит в регіон Президента України Віктора Ющенка, покинув межі області.

До речі, Юрій Васильович встиг дорікнути і самому керівникові міліційного відомства, закликавши Юрія Віталійовича «облишити демагогію та вжити конкретних заходів для того, щоб виявити факти фальсифікації, на які він натякає говорячи про результати позачергових виборів до Тернопільської облради».

А вже в Страсний Четвер правоохоронці затримали службовий автомобіль голови облдержадміністрації та виявили, що транспортний засіб немає належної реєстрації.

Поки автомобіль стоїть на штрафмайданчику, сторони встигли ще раз обмінятися шпильками – МВС поширило інформацію, про те, що машина на якій їздить губернатор може бути й краденою, а голова облдержадміністрації оприлюднив свій березневий лист до міністра Луценка, в якому просить перевірити роботу начальника управління МВС в Тернопільській області.

Наводимо кілька цитат з цього документа.

«5 березня 2009 року в загальний відділ апарату Кременецької райдержадміністрації прибули заступник начальника відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ в Тернопільській області, підполковник міліції Левицький Ю.В., та невідома особа, яка не представилася, для здійснення, з їхніх слів, перевірки дотримання чинного законодавства при ведені діловодства. На зауваження працівників райдержадміністрації, що вони можуть отримати інформацію з дозволу керівництва, ці “правоохоронці” стали поводитись нахабно, погрожувати звільненням, самовільно відібрали та винесли за межі приміщення журнал вихідної документації райдержадміністрації за 2009 рік. Підполковник Левицький Ю.В. на запитання заступника голови райдержадміністрації Вальчук О.А. щодо підстав вилучення журналу почав поводитись брутально та висловлюватись нецензурною мовою, ображав її, як заступника голови райдержадміністрації, та застосував фізичну силу. Після втручання керівництва облдержадміністрації журнал було повернуто».

«10 лютого 2009 року заступника голови Бережанської районної державної адміністрації Островського І.Б., заступника голови районної ради Соломко В.Ф., начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Пелипець А.С., громадянина Австрії, представника інвестиційної компанії “Alpin – ВАО”, працівників ТОВ “Куляби – АГРО”, що оглядали земельну ділянку під перспективне будівництво свинокомплексу на території Нараївської сільської ради, хутір Куляби. На даний час прокуратура області скасувала постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за фактами побиття та перевищення службових повноважень і проводиться додаткова перевірка незаконних дій співробітників міліції».

«23 березня 2009 року телевізійним каналом СТБ в програмі “За вікнами” було показано сюжет про вилучення працівниками Державтоінспекції Чортківського району Тернопільської області в громадян куплених ними автомобілів з причин встановлення факту знищення, фальсифікації або підроблення ідентифікаційних номерів. При цьому незрозуміло звідки співробітники міліції отримують таку інформацію, оскільки реєстраційні документи на ці машини видавалися саме Чортківською Державтоінспекцією, а при реєстрації автомобілів, що проходили належну експертизу, жодних претензій не було. Автомобілі вилучаються працівниками Державтоінспекції без жодних пояснень. У разі встановлення факту знищення, фальсифікації або підроблення ідентифікаційних номерів його складових частин законодавством передбачено скасування саме реєстрації транспортного засобу, а не його конфіскація чи інше вилучення. Багаторічного тримання таких автомобілів на майданчиках ДАІ не передбачено. Поряд з цим, телеканал СТБ повідомив, що частина цих машин вже розукомплектована, а близько п’ятнадцяти автомашин зникли».

«5 серпня 2005 року помічник Міністра (представник в УМВСУ в Тернопільській області) відділу представників Міністра апарату МВСУ Омельчук І.К., керуючи закріпленим за ним державним автомобілем “Шкода Октавія”, 2004 року випуску, державний номерний знак 0201 МІ, вчинив дорожньо-транспортну пригоду. 21 червня 2006 року, за вказівкою Омельчука І.К., УДАІ УМВСУ в області, замість пошкодженого, поставлено на облік інший автомобіль “Шкода Октавія”, 2005 року випуску, який з 27 грудня 2005 року знаходився у розшуку як викрадений. Після ДТП автомобіль “Шкода Октавія”, 2004 року на спец-майданчик затриманого автотранспорту доставлений не був, а у вересні 2007 року на авторемонтній станції “Джерман – Авто” розукомплектований і всі його комплектуючі агрегати та деталі продані. Кошти від реалізації деталей та агрегатів пошкодженого автомобіля привласнені Омельчуком І.К. Тільки в листопаді 2008 року керівництво УМВС України в області повідомило прокуратуру області про ці факти. 10 листопада 2008 року прокуратурою області порушено кримінальну справу № 1681164 стосовно Омельчука І.К. за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 КК України. Згідно з висновком судово-криміналістичної експертизи № 4\\143-08 від 26 листопада 2008 року ідентифікаційний номер кузова наявного автомобіля “Шкода Октавія”, 2005 року змінено шляхом знищення».

«За повідомленням ТОВ “Бучачагрохлібпром”, 6 березня 2009 року співробітники ДАІ затримали та вилучили дві автомашини марки КАМАЗ належні товариству без складання жодних протоколів та пояснень про їх затримання. На даний час автомашини перебувають на майданчику ДАІ в місті Монастирська».

Озвучивши ці факти губернатор Чижмарь просить дати оцінку роботі начальника управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області генерал-лейтенанта міліції Максимова В.В.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-04-2009 6:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100