20.05.2024 06:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прикордонні війська Російської Федерації окупували грузинську Південну Осетію й Абхазію

Прикордонні війська Російської Федерації розпочали так звану \"охорону кордонів Південної Осетії\".

У четвер у Москві було підписано двосторонні угоди з сепаратиськими режимами Абхазії і Південної Осетії про спільні зусилля в охороні \"державного кордону\". Документи передбачають, що Росія забезпечуватиме \"охорону кордону\" грузинських територій Південної Осетії й Абхазії до формування так званих \"органів прикордонної охорони\" цих невизнаних світом \"країн\".

Угоди між російськими окупантами та маріонетками Кремля з Абхазії і Південної Осетії  укладено терміном на п\'ять років з можливістю автоматичного продовження.

За умовами домовленостей, обидва сепаратиські режими делегують російським агресорам повноваження \"по захисту рубежів\" від законної грузинської влади, поки не сформують свої прикордонслужби.

Державний департамент США піддав критиці угоди між Росією і владою Абхазії і Південної Осетії. За словами офіційного представника державного департаменту США Роберта Вуда, ці угоди не узгодяться з \"планом Медведєва-Саркозі\". \"Цей вчинок суперечить зобов\'язанням, які на себе взяла Росія при укладенні договору про перемир\'я з Грузією від 12 серпня, узгодженого при посередництві президента Франції Ніколя Саркозі\", — сказав Р. Вуд.

Раніше підписання договорів РФ із Південною Осетією й Абхазією піддали критиці головуюча в ЄС Чехія, МЗС Франції і НАТО.

МЗС Грузії у п\'ятницю назвав підписані 30 квітня у Москві угоди між Росією і владою Південної Осетії й Абхазії \"черговою провокацією, спрямованою на легітимацію окупації території Грузії\". В офіційній заяві зовнішньополітичного відомства Грузії угоди розцінено як \"ще одну спробу Росії збільшити свій військовий потенціал на окупованих територіях Грузії — в Абхазькому і Цхінвальському регіонах\". \"Грузія закликає міжнародне співтовариство активізувати зусилля з метою припинити ескалацію агресії Росії проти Грузії\", — говориться у заяві МЗС Грузії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-05-2009 14:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100