20.05.2024 14:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

The Financial Times: Україна подає ознаки одужання

Одна з найбільш депресивних економік світу, почала подавати ознаки зростання після затяжного падіння, пише газета The Financial Times.

За даними видання, після падіння ВВП помалу почала відновлюватися сталеливарна галузь, а сільськогосподарський сектор чекає рекордного урожаю зернових.

\"Безумовно, у нас простежується тенденція у напрямі стабілізації, експорт сталі останнім часом росте\", — сказав старший помічник президента України по питаннях економіки Олександр Шпалак.

За його словами, зростанню металургійної промисловості в лютому сприяла обвальна девальвація української національної валюти.

В той же час, як відзначає The Financial Times, наразі складно сказати, чи є спостережуване на Україні зростання стійким, оскільки три основні джерела іноземної валюти — експорт стали, хімії і зерна — сильно залежать від попиту на зовнішніх ринках.

Проте, українська влада дивиться в майбутнє із стриманим оптимізмом. Зокрема, вони сподіваються на подальше пожвавлення економіки після отримання другого транша 16-мільярдного кредиту від МВФ. Як очікується, фонд прийме рішення про виділення Києву грошей 13 травня.

В усякому разі, місія МВФ, що працювала в Україні, рекомендувала правлінню ухвалити саме таке рішення.

Соратники Віктора Ющенка, пише газета, стверджують, що спад українського ВВП за останні місяці склав близько 25 відсотків. Проте достовірних цифр із цього приводу немає, оскільки уряд Юлії Тимошенко відклав на декілька місяців публікацію офіційних статистичних звітів.

Оприлюднені були тільки деякі позитивні дані. Так, стало відомо, що в першому кварталі 2009 року експорт сталі з України виріс на 15 відсотків порівняно з останніми трьома місяцями 2008 року.

При цьому The Financial Times відзначає, що упевненість в стійкому відновленні української економіки підриває безперервне протистояння між \"прозахідним\" президентом і прем\'єр-міністром, яка \"просила кредит у Москви\".

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-05-2009 22:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100