10.05.2024 17:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Блок Кличка вимагає від прокуратури заборонити польоти над Гідропарком

Блок Кличка вимагає від прокуратури добитися скасування Київрадою рішення про надання дозволу на облаштування злітно-посадочного майданчика у Гідропарку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

\"Зі згоди мерії та мовчання прокуратури в Києві на острові Долобецький незаконно діє злітно-посадочний майданчик. Започаткували таку небезпечну розвагу в зоні відпочинку депутати більшості Черновецького рішенням Київради від 26 червня 2007 року\", йдеться в повідомленні.

Депутати Блоку Кличка наголошують, що дозвіл на 15-річну оренду 1,5 га під облаштування злітної смуги для гідропланів в зоні берега та водойми Гідропарку надали компанії \"Кроун\".

\"Репутація цієї фірми киянами відома — саме \"Кроун\" пов\'язують із кривавою забудовою по вул.Березняківській,12\", йдеться в повідомленні.   

У Блоці Кличка наголошують, що Блок був єдиною політичною силою, яка того ж дня оскаржила це рішення в прокуратурі Києва, \"адже воно суперечить Програмі розвитку зеленої зони міста та не було погоджено з постійною комісією Київради з питань екополітики\".

\"Але головне — капітальне будівництво не може вестися біля самої водойми, оскільки повинна зберігатися природоохоронна смуга (50 метрів від берега). Незважаючи на протест прокуратури, будівництво таки розпочалося. Впродовж всього літа 2008 року  з аеродрому злітали гвинтокрил та аероплан, що кружляли прямо над головами відпочиваючих Гідропарку\", йдеться в повідомленні Блоку.

Київські екологи також неодноразово вимагали від природоохоронної прокуратури закрити приватний майданчик, оскільки він знаходиться у прибережній смузі острову Долобецький, що є порушенням земельного кодексу та відповідних статей Водного кодексу, а також вимог містобудівного законодавства.

23 квітня 2009 року столична прокуратура вкотре визнала це рішення незаконним, але відповідний протест на розгляд Київради досі не надійшов.

Блок Віталія Кличка вимагає від прокуратури добитися скасування Київрадою рішення про надання дозволу на оренду землі, на якій облаштовано злітно-посадочний майданчик, а у разі відхилення протесту — звернутися до суду.

\"Не всі, як київський мер, можуть дозволити собі відпочивати у Швейцарії та кружляти над містом  на власних гвинтокрилах. Замість того, аби створити належні умови для гідного відпочинку киян,  їх позбавляють ледве не єдиної  можливості спокійно та безпечно проводити свої вихідні та свята\", — заявляють у Блоці Кличка.  

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-05-2009 7:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100