20.05.2024 11:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардепи пропонують змінити систему влади Києва

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який пропонує нову редакцію закону \"Про столицю України — місто-герой Київ\".

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті в середу, повідомляє \"Інтерфакс-Україна\".

Авторами проекту виступили представники усіх фракцій. Як відзначається в пояснювальній записці до документа, закон спрямований на забезпечення належного управління в Києві. Зокрема, управління використанням ресурсів міста з метою його стійкого розвитку, в інтересах суспільства і з врахуванням загальнонаціональних інтересів.

Проект закону передбачає реорганізацію системи міської влади на принципах чіткого організаційного розподілу повноважень між представницьким і виконавчим органами місцевого самоврядування, міським головою, органами державної виконавчої влади.

Зокрема, це має відбутися через усунення практики виконання повноважень виконавчих органів місцевого самоврядування місцевими державними адміністраціями і поєднання повноважень голови Київської міський державної адміністрації і київського міського голови.

Депутати також пропонують зосередити виконавчі функції в єдиному виконавчому органі міського самоврядування Києва, який очолює київський міський голова.

Також проект закону пропонує одночасне існування двох посад: голови районної ради і голови виконавчого комітету райради, які обираються відповідною радою на термін повноважень ради.

Як відомо, у парламенті України 5 фракцій: Партії регіонів, Блоку Юліи Тимошенко, блоку \"Наша Україна — Народна самооборона\", Комуністичної партії та Блоку Литвина.

Як повідомлялося раніше, 7 травня У Шевченківському районі столиці розпочався місцевий референдум щодо недовіри меру Києва Леоніду Черновецькому.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-05-2009 7:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100