4.05.2024 04:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Власники МАФів поставили вимоги владі

Підприємець — член київської територіальної громади, тому він має право торгувати на землі, яка належить громаді. Така проста істина, на жаль, не визнається у столичній мерії. Чиновники воліють одним підприємцям давати преференції, а бізнес інших огульно клеймити \"незаконним\" та \"несанкціонованим\", хоча суттєвої різниці між першими і другими нема. Крім того, пропагується примітивний стереотип \"з ларьками треба боротись, як це роблять в Європі\", хоча нічого подібного до нашої корупційно-заборонної системи і міліцейських погромів без рішення суду в Європі нема та бути не може в принципі.

14 травня столичні підприємці зібралися у Будинку профспілок, щоб обговорити проблему узаконення сезонної торгівлі. Перешкоджає розвитку підприємництва Київська міська державна адміністрація на чолі з мером та слухняний орган \"одобрямсу\" рішень Черновецького, Київська міська рада. Заради того, щоб витіснити вільних підприємців і на їх місця поставити \"своїх\" людей, у мерії створили монополіста по встановленню \"санкціонованих\" МАФів — КП \"КІА\", що ставить кабальні та нерентабельні умови підтримки підприємцям \"без блату\". Щоправда, людям вдалося відстояти свої права, скандальне рішення було скасовано опозиційною більшістю, яка на один день виникла в Київраді. Однак це призвело лише до того, що міська влада зайняла позицію: мовляв, всі МАФи стоять \"незаконно\".

Є кілька пропозицій щодо вирішення цієї проблеми, і вони обговорювалися на зборах власників малих архітектурних форм. Пропозиції Держкомпідприємництва та Дениса Басса були відхилені, натомість збори вирішили звернутися до всіх фракцій Київради з вимогою взяти за основу проект рішення, підготовлений підприємцями за участю Асоціації власників МАФ. Якщо права підприємців не буде захищено, вони обіцяють зібратись на Майдані та вийти зі своїми вимогами під стіни Київради.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-05-2009 12:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100