31.05.2024 15:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мін'юст прикрив «моралістів» від громадської експертизи

Заступник міністра юстиції п.В.Цоклан відповів на запит щодо поширення на Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі дії Порядку сприяння проведенню громадської експертизи органів виконавчої влади,затвердженого постановою КМУ від 05.11.08 №976.

З листа №С-10803-18 від 08.05.09:

\"Пунктом 1 Порядку передбачено, що він (Порядок) визначає процедуру сприяння проведенню інститутами громадянського суспільства громадської експертизи діяльности органів виконавчої влади.

[...]

Зі статусу Комісії, визначеного у Законі, вбачається, що даний орган не входить до виконавчої гілки влади, здійснює особливі експертні, властиві лише йому функції у сфері захисту суспільної моралі.

Отже, враховуючи викладене, на Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі не поширюється дія Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльности органів виконавчої влади, затвердженого постановою КМУ від 5 листопада 2008 року №976\".

Напевно, пан Цоклан має рацію, але закон написано так, як написано і, зізнаємося, адресуючи Мін\'юсту запита, ми були майже впевнені у відповіді, хіба contra cpem spero.

Проте ні відповідь Міністерства юстиції, ні положення одіозного Закону \"Про захист суспільної моралі\" не звільняють НЕК від обов\'язку дотримання ст.34, 40 Конституції України, Законів України \"Про інформацію\" та \"Про звернення громадян\". Тому всіх невдоволених існуванням та діяльністю НЕК (важко їх не зрозуміти) варто закликати \"не ридать, а добувати\", тобто на претензії НЕК\'у контролювати мораль відповісти суворим громадянським контролем за її діяльністю — з застосуванням механізмів інформаційних запитів та звернень, а за необхідности — судових позовів. Це просто, якщо є бажання битися, а не жалітися (методологічну та інформаційну підтримку гарантуємо).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-05-2009 8:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100