20.05.2024 08:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Операція ''Єхануров'' або як правильно ховатись від поліцейських

Політичний конфлікт між урядом та міністерством оборони є всього лише відволікаючим маневром від гучного скандалу, пов\'язаного з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком?

Правду кажучи, вчорашній інцидент, що відбувся на засіданні уряду більше нагадав кадри з американського бойовика, коли злочинець, утікаючи від поліції, кидає пляшку в протилежну сторону, таким чином, змушуючи її стріляти в порожній кут. Подібним чином і урядова команда сьогодні намагається переключити увагу громадськості від \"алкогольного\" скандалу Луценка до гучних звинувачень у корупції та можливої відставки міністра оборони Юрія Єханурова.

А для реалізації такого політтехнологічного кроку, Єхануров є достатньо зручною мішенню. Бо він – мало публічний політик та навряд чи займатиме таку жорстку оборонну позицію як досвідчений популіст Юрій Луценко, якому завдяки своїй активній та місцями зухвалій позиції часто вдається виходити сухим та чистим з найбруднішої води.

Крім того, політичну атаку на міністерство оборони не можна не пов\'язати й з початком президентської кампанії. А відтак, \"корупційний\" скандал з Юрієм Єхануровим ініційований навіть не з метою відставки його з посади міністра оборони, хоча це є завданням максимум, а задля його дискредитації та водночас й опосередкованої дискредитації Віктора Ющенка, в команді якого працюють люди, яких звинувачено в корупції.

Має місце тут також й мотив помсти Презентові в тому числі й за історію з Юрієм Луценком, яку Секретаріат ще за старого керівництва спробував використати в політичній боротьбі проти уряду, адже відомо, що на сьогодні міністр внутрішніх справ політично тяжіє до Юлії Тимошенко, в той час як Юрій Єхануров є одним з сильних гравців в команді Віктора Ющенка.

Зрештою, стосунки між Єхануровим та Тимошенко давно зіпсовані, а відтак зрозуміло, чому мішенню для розправи уряду сьогодні став саме міністр оборони, який з моменту призначення на цю посаду перебуває в перманентному протистоянні з прем\'єром.

Безпрограшною є і корупційна тема, яку було обрано для політичного конфлікту. Адже як відомо проти чоловіка – політика існує три універсальні звинувачення, які практично не можливо спростувати: це звинувачення в гомосексуалізмі, співпраці з іноземними спецслужбами та хабарництві. Які б аргументи не наводились довести протилежне складно.

 

Андрій Юсов

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-05-2009 14:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100