20.05.2024 06:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Київрада затвердила черговий новий порядок розмiщення кiоскiв у столицi

Київська мiська рада затвердила новий порядок розмiщення тимчасових споруд на територiї столицi. За це рiшення проголосували на сесiї Київради у четвер 78 депутатiв.

Новий порядок передбачає, що дозвiл на встановлення тимчасових споруд i малих архiтектурних форм (МАФ) видає Головне управлiння архiтектури i дизайну мiського середовища. У положеннi перераховано також перелiк дозвiльної документацiї, необхiдної для встановлення МАФiв та здiйснення пiдприємницької дiяльностi їхнiх власникiв. На вiдмiну вiд попереднього варiанту положення, новий порядок не передбачає введення єдиного оператора, який займається оформленням дозвiльної документацiї. Крiм того, новий порядок не передбачає оплату пайових внескiв за розмiщення МАФiв. Київрада також затвердила рiшення «Про антикризову пiдтримку пiдприємцiв, якi здiйснюють пiдприємницьку дiяльнiсть у тимчасових спорудах i малих архiтектурних формах у Києвi». Цi рiшення спрямованi на врегулювання проблеми здiйснення пiдприємницької дiяльностi у вже встановлених тимчасових спорудах i МАФах. Згiдно з рiшенням, районнi держадмiнiстрацiї мають протягом двох мiсяцiв подати до Головного управлiння архiтектури та дизайну мiського середовища iнформацiю про суб\'єктiв пiдприємницької дiяльностi, якi працюють у тимчасових спорудах i МАФах на пiдставi наявних дозвiльних документiв. При цьому Головне управлiння архiтектури та дизайну мiського середовища у свою чергу протягом мiсяця має скласти список зареєстрованої дозвiльної документацiї на тимчасовi споруди i МАФи. Ця iнформацiя має бути подана до комiсiї з вирiшення спiрних питань функцiонування тимчасових споруд. Власникам МАФів i тимчасових споруд, у яких є вся дозвiльна документацiя, дається дозвiл на продовження договорiв на продовження функцiонування МАФiв i тимчасових споруд. Через три мiсяцi пiсля оприлюднення узагальнених спискiв зареєстрованої проектної документацiї стосовно МАФiв та тимчасових споруд, на якi не отримано дозволи на розмiщення, усi вони належать примусовому демонтажу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-05-2009 15:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100