19.05.2024 19:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тепер при зміні оператора, ваш мобільний номер телефону залишатиметься з вами

Абоненти мобільного зв\'язку матимуть право залишати у користуванні наданий їм абонентський номер при переході від одного оператору зв’язку до іншого.

Про це йдеться у змінах до Закону України \"Про телекомунікації\", ухвалених депутатами у четвер в першому читанні. За проголосував 301 депутат.

Також депутати пропонують надати абонентам право зареєструвати персональний номер, яким вони зможуть користуватись при отриманні телекомунікаційних послуг будь-якого оператора, а також зобов’язати операторів, які надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку на території України, надавати послуги національного роумінгу, з метою забезпечення можливості абоненту користуватись телекомунікаційними послугами у мережі іншого оператора.

\"Персональний номер є абонентським номером, що присвоюється зареєстрованим абонентам у результаті первинного розподілу номерного ресурсу шляхом відкриття частини номерного ресурсу, у якому утворюються персональні номери абонентів в порядку, встановленому НКРЗ\", — йдеться в законопроекті.

\"За технічними можливостями операторів телекомунікацій реалізація послуги персонального номеру фактично є послугою збереження абонентського номеру, але за організаційним і правовим характером держава гарантуватиме абонентові незмінність його персонального номеру і реальну незалежність цієї частини номерного ресурсу від операторів телекомунікацій\", — зазначають автори проекту.

Наразі збереження абонентського номеру не може бути гарантоване абонентові, оскільки виділений операторові номерний ресурс у результаті первинного розподілу залишається у розпорядженні цього оператора телекомунікацій і може бути скасований у випадках, визначених частиною четвертою статті 70 Закону України \"Про телекомунікації\".

Збереження абонентського номеру також не може бути гарантоване і з технічних причин, наприклад, при заміні обладнання оператора.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-06-2009 14:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100