20.05.2024 00:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Для Тимошенко студенти подарували шовковий шнурок — щоб удавилася?!

4 червня біля стін Кабінету Міністрів України проходила акція студентського спротиву.

Незаконне прийняття постанов №369 і №133 та розпорядження №416-р Кабінету Міністрів України  викликало значне обурення серед студентства. На думку студентів, такі освітянські ініціативи Кабміну загрожують, зокрема, збільшити рівень корупції у сфері освіти та збільшити рівень злочинності серед молоді.

Студенти вимагали скасувати постанови №369 і №133 та розпорядження №416-р Кабінету Міністрів, які передбачають :
плату за пропущені студентами практичні, лабораторні та семінарські заняття, за доступу до Інтернету, за вчасно не здані в бібліотеку книжки тощо;
скорочення кількості бюджетних місць на 10-50%;
позбавлення стипендії всіх, хто за результатами семестру матиме хоча б одну “трійку”.

«У разі продовження систематичних спроб обмежити права студентів, узаконити корупцію — студенти вимагатимуть відставки міністра освіти і науки І. Вакарчука та несправедливої прем‘єрки Ю.Тимошенко», - заявив лідер «Студентської платформи Київ» Олексій Слободзян.

Під час акції відбувались театралізовані перфоманси. Молодь в знак протесту, зауважуючи, що за таких умов навчання продовжувати неможливо спалили кілька залікових книжок. Студенти також передали представнику КМУ свої вимоги та подарували символічний шовковий шнурок для Тимошенко (певно щоб удавилася — ред. Sprotiv.org).

Участь в акції приймали студенти столичних вишів, ВМГО «Студентська платформа», Студентська профспілка «Пряма дія», ВМГО «СПеКА» та ін. організації.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-06-2009 18:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100