20.05.2024 00:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через Черновецького Київ знаходиться на межі глобальної техногенно-екологічної катастрофи

У п\'ятницю Верховна Рада планує заслухати звіт Тимчасової слідчої комісії щодо вивчення діяльності Леоніда Черновецького на посаді київського міського голови.

Згідно з висновками комісії, Київ знаходиться на межі глобальної техногенно-екологічної катастрофи, головною причина чого є неналежне виконання обов\'язків посадовими особами КМДА.

Ця катастрофа буде мати незворотні наслідки для життя мільйонів мешканців Києва, пише УНІАН з посиланням на короткий текст звіту.

Найбільш небезпечними є такі проблеми та об\'єкти, які забезпечують життєдіяльність міста: Правобережний каналізаційний колектор, Бортницька станція аерації, забудова Лівобережної дамби Київської ГЕС, довжина якої становить 41 км, будівництво мостового переходу окружної дороги через Київське водосховище.

Небезпечними є багаторічні скиди неочищених поверхневих стоків р. Либідь у Канівське водосховище, стічні води від полігонів твердих побутових відходів, необґрунтований відбір піску із русла Десни і верхів\'я Канівського водосховища тощо.

Усе це може призвести до техногенно-екологічних катастроф та до того, що принаймні 35 мільйонів людей залишаться без питної води.  Адже водозабори і колектори настільки зношені, що не можуть очищувати забруднені стоки. А багатомільйонні суми, передбачені на реконструкцію, просто розкрадаються.

З 431 водних об\'єктів жоден не відповідає водогосподарсько-екологічним вимогам по якості води в них.

У столиці нараховується 1196 потенційно небезпечних об\'єктів з високим ступенем ризику, в тому числі 39 хімічно небезпечних та 2 радіаційно небезпечних — Інститут ядерних досліджень НАН України та спец комбінат \"Радон\". У 2008 р. зареєстровано більше 1300 надзвичайних ситуацій, в т.ч. більше 1000 — техногенного характеру. Кількість загиблих — більше 400.

Водночас, як відзначають у звіті, бюджет Києва-2009 затверджено з порушеннями терміну та методологічних засад Мінфіну, його зміст свідчить про відсутність стратегії розвитку міста, а розроблені та затверджені загальнодержавні програми не виконуються.

\"Така ситуація обумовлена, насамперед, неналежним виконанням посадовими особами КМДА, в першу чергу Київським міським головою Черновецьким, покладених на них Конституцією і законами обов\'язків. Сьогодні слід ясно і недвозначно назвати прізвище людини, яка повинна нести всю відповідальність за можливе лихо. Це ім\'я — Леонід Черновецький\", йдеться у звіті.

Комісія ВР називає критичним і стан медичної галузі.

\"Система охорони здоров\'я в Києві, колись зразкова, за три роки правління команди Черновецького, повністю розвалена\", йдеться у звіті.

Крім того, у висновках комісії йдеться про те, що процедури закупівель проводяться з порушеннями законодавства.

\"За даними МОЗ лише 2007 року під час укладання угод про закупівлю допущено порушень бюджетного законодавства більш як на 70 мільйонів гривень. Бюджетне фінансування галузі в 2008 року передбачало більше 2 мільярдів гривень. Реально профінансовано трохи більше половини. Куди подівся 1 мільярд гривень — суцільна загадка\", йдеться в звіті.

Увагу комісії привернула тарифна політика в сфері надання ритуальних послуг — за вказівкою керівництва КМДА, діючі тарифи були безпідставно підвищені від 2 до 5 разів.

Знайдені порушення законодавства в галузі забезпечення майнових та корпоративних прав територіальної громади, земельного законодавства та в діяльності комунальних підприємств столиці.

Порушення діючого законодавства відзначили і сфері ЖКГ.

\"Внаслідок злочинного нехтування посадовими обов\'язками керівництва КМДА, стан житлового господарства є критичним. Головним обов\'язком керівництва КМДА мала би бути розтарифікація кожної з 26 послуг, які оплачуються громадянами. Всупереч діючим постановам Кабінету Міністрів, міська влада пішла шляхом незаконного кратного підвищення тарифів на комунальні послуги. Критерії підвищення визначені не були. Перелік підприємств був підготовлений на розсуд керівництва КМДА\", йдеться у звіті.

Однак це не повний перелік \"зловживань\" Черновецького — порушення закону члени комісії побачили практично всюди.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-06-2009 19:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100