20.05.2024 02:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Оголошено в розшук охоронця, який зламав руку журналісту

Станом на 4 червня 2009 року громадянин Роман Колодяжний, який зламав руку фотокору газети „Комерсант” Олександрові Течинському, перебуває у розшуку. Про це у відповідь на вимогу Київської незалежної медіа-профспілки порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістам написав у листі до КНМП Начальник слідчого відділу Печерського райвідділу міліції Києва С. Рева.

Нагадаємо, 2 жовтня 2008 року біля Будинку звукозапису у Києві на вулиці Леоніда Первомайського під час акцій протесту проти незаконної забудови було побито фотожурналістів Олександра Течинського і Володимира Гонтаря. Олександрові Течинському зламали руку. В журналіста Ігоря Луценка відібрали фотокамеру і повернули її з пошкодженнями. Побиття здійснювала група працівників охоронної фірми, яка охороняла будівництво. За свідченнями постраждалих журналістів, біля місця події перебувала група міліціонерів, котра мовчки спостерігала за подіями.

У листі пана Реви на адресу КНМП відзначається, що досудовим слідством встановлено, ніби Роман Колодяжний „із хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, із мотивів явної неповаги до суспільства, використовуючи дерев`яну палицю, тобто предмет заздалегідь заготовлений для нанесення тілесних ушкоджень, проявляючи особливу зухвалість, безпричинно наніс громадянинові Течинському Олександрові Олександровичу тілесні ушкодження, після чого з місця вчинення злочину зник. На даний момент громадянин Колодяжний Р.В. оголошений у розшук”.

С.Рева пише, що порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста відносно Романа Колодяжного буде можливо тоді, коли останнього буде затримано і допитано з приводу подій 2 жовтня 2008 року.

КНМП вважає, що це було не просто хуліганство, а саме перешкоджання професійній діяльності. Адже Роман Колодяжний вдарив журналіста колодою по руці під час того, як той знімав акцію протесту проти, як вважають організатори акції, незаконної забудови. Таким чином він перешкодив належному висвітленню цієї події.

Київська незалежна медіа-профспілка зверталася до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу щодо працівників Печерського райвідділу міліції, які перебували на місці бійки і не намагалися припинити конфлікт, чим порушили закон „Про міліцію”. Вимогу КНМП було проігноровано. Голова Комітету КНМП Юрій Луканов вважає, що таким чином створено небезпечний прецедент: убезпечено від відповідальності міліціонерів, які не захистили не тільки громадян, а ще й журналістів. Пан Луканов має намір звернутися з відповідним листом до уряду України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-06-2009 11:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100