19.05.2024 20:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Регіони» просять Захід захистити українських журналістів телеканалу «Інтер» від Тимошенко

Партія регіонів звертається до міжнародної спільноти і організацій з захисту журналістів з закликом захистити свободу слова в Україні від втручань уряду у діяльність преси.

Про це сказано у заяві Партії регіонів у відповідь на звинувачення БЮТ на адресу телеканалу \"Інтер\" в \"інформаційній диверсії проти Української держави\".

\"Ми звертаємося до всіх небайдужих українців, до світової спільноти, до дипломатичних представництв, до організації \"Репортери без кордонів\" з проханням захистити свободу слова в Україні від цинічних намагань уряду взяти незалежну пресу під свій контроль\", — йдеться у ній.

Партія регіонів також пропонує запровадити мораторій на втручання влади в політику медій щонайменше на період виборчої кампанії.

\"Чергова заява БЮТ, в якій містяться нові нападки на непідконтрольний владі незалежний телеканал \"Інтер\" – це лише ще одне підтвердження того, що ця політична сила та її лідерка так нічого і не збагнули в суті свободи слова, в стандартах незалежної журналістики\", — вважають \"регіонали\".

Вони також заявляють, що прем’єр Юлія Тимошенко \"публічно вказувала журналістам, коли ввімкнути, а коли вимкнути телекамери\".

\"Відомі випадки, коли вона вичитувала власникам каналів за той чи інший журналістський сюжет, який їй не сподобався. Ні для кого не секрет, що на її прес-конференціях всі запитання замовлені і суворо контролюються, і так далі\", — йдеться у заяві.

\"Відомий факт, коли Тимошенко замовляє собі ефіри і призначає собі опонентів, а у випадку, якщо канал не погоджується на такі її умови – вона просто не приходить у студію, вишукуючи різні причини\", — додають \"регіонали\".

На їхню думку, зараз йдеться \"про рішуче і наполегливе намагання БЮТ і лідерки цієї політичної сили за будь-яку ціну взяти під контроль ті засоби масової інформації (аж до вживання рейдерських атак), які не є ручними для Тимошенко\".

\"А особливо – найпопулярніший в країні телеканал \"Інтер\", який БЮТ намагається дискредитувати, розпочавши цинічну і брудну кампанію проти каналу і всього журналістського колективу\", — заявляють у Партії регіонів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-06-2009 14:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100