11.05.2024 05:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нацрада: Ющенко повинен накласти вето на закон про зберігання порнографії

Президент України має накласти вето на прийнятий парламентом закон про кримінальну відповідальність за зберігання порнографічної продукції, вважають у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.
Про це заявив перший заступник голови Нацради Андрій Мірошниченко на прес-конференції в четвер у Києві.
Він погодився з висновками правозахисників, що цей закон певною мірою є корупційним, оскільки сьогодні відсутні критерії, за якими ту чи іншу продукцію можна класифікувати як порнографічну.
\"Я не думаю, що Україна зможе одним законом взяти і врегулювати це питання. Забороняти — це не шлях до вирішення проблем суспільної моралі\", — сказав Мірошниченко.
Він припустив, що прийняття такого закону може призвести до низки провокацій. Зокрема, як приклад перший заступник голови Нацради допустив можливість покарання осіб, у комп\'ютері яких, наприклад, заборонена продукція прийшла електронною поштою через спам.
Також Мірошниченко не виключив, що даний закон зможе створити проблеми для телеканалів у сфері показу фільмів еротичного характеру.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи повинен Президент України накласти вето на цей закон, Мірошниченко відповів: \"Так\".
Як повідомлялося, Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу України, розширивши перелік дій, які підлягають кримінальній відповідальності, пов\'язаних із розповсюдженням, зберіганням та перевезенням предметів порнографічного характеру.
Правозахисники критикують зміни до Кримінального кодексу щодо відповідальності за зберігання порнографії.
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко також виступив проти введення кримінальної відповідальності за зберігання порнографічної продукції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-06-2009 9:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100