20.05.2024 00:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

The New York Times написав про епітафію для політичної сили Тимошенко

Через розчарування українців у \"помаранчевих лідерах\" на наступних президентських виборах може перемогти \"ворог\" Майдану Віктор Янукович.

Про це пише \«The New York Times\» у статті \"Через політичний параліч помаранчеві герої втрачають довіру\".

Видання наголошує, що Україна, \"яка страждає від нищівних ударів економічної кризи, з лютого не має міністра фінансів\", а також міністра закордонних справ, міністра оборони і міністра транспорту.

\"А міністр внутрішніх справ подав у відставку після того, як його звинуватили у непристойній поведінці у нетверезому стані\", — пише NYT.

Автор зазначає, що головні міністерські крісла порожні, оскільки президент і прем’єр не можуть дійти згоди щодо нових кандидатур.

\"Президент і прем’єр-міністр більше не спілкуються між собою, хоча у 2005 році вони обидва були героями Помаранчевої революції, яка привела до влади прозахідний уряд\", — сказано у статті.

Видання зазначає, що громадяни відчувають настільки сильне розчарування у \"помараневих\" лідерах, що фаворитом майбутньої президентської кампанії може стати нинішній лідер опозиції, \"прокремлівський політик, якого часто змальовують злодієм і ворогом помаранчевої революції\".

\"Такі настрої ілюструє популярність відеоролика, який за останні кілька днів подивилися тисячі людей. На відео – прем’єр Юлія Тимошенко, яка колись зачаровувала Україну своїми запальними гаслами і зачіскою у вигляді заплетеної коси. За кілька секунд перед телевізійним зверненням, з яким вона мала вийти в ефір, її телесуфлер дав збій, і вона випалила: \"Все пропало!\" У словах Тимошенко, які також можна перекласти як \"Все розвалилося\", дехто побачив епітафію для її політичної сили\", — пише NYT.

Видання також зазначає, що стосунки прем’єра і президента погіршилися ще більше, коли Тимошенко вирішила створити коаліцію з \"ворогом помаранчевої революції\" Віктором Януковичем.

\"Вони замислили змінити Конституцію таким чином, щоб президент обирався у парламенті. Таким чином Янукович би став наступним президентом, а Тимошенко зберегла б посаду прем’єра. В останній момент Янукович дав задній хід\", — йдеться у статті.

Видання також зазначає, що сварки двох \"помаранчевих\" лідерів негативно вплинули не лише на їхні рейтинги, але й на економічну ситуацію.

\"Президентські соратники доводили, що Тимошенко не можна довіряти, бо вона є прихильником макіавеллівського стилю влади. Прибічники ж Тимошенко відповідали, що президент – нікчемний політик, який заздрить її харизмі і підтримці народу\", — пише видання.

Автор статті зазначає, що українська криза змусила головні європейські країни забити на сполох, оскільки Україна не здатна самостійно справитися з економікою, що розпадається.

\"Вони бояться, що цей економічний колапс може вплинути на країни колишнього Радянського блоку і не тільки\", — пише видання.

Однак NYT зазначає, що, незважаючи на ці сварки, Україна вважається більш вільною країною, ніж усі інші колишні радянські республіки, з достатньо незалежними медіа і значно менш репресивним апаратом органів безпеки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-06-2009 12:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100