20.05.2024 04:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко до Тимошенко: «Ваші однопартійці вбивають людей»

Президент Віктор Ющенко закликає народних депутатів та прем’єр-міністра Юлію Тимошенко підтримати його пропозицію до Верховної Ради щодо скасування депутатської недоторканності.

\"Прем\'єр-міністр Тимошенко підписала коаліційну угоду, де чорним по білому було взято на себе зобов\'язання підтримати ідею зняття депутатської недоторканності\", — зазначив Ющенко під час зустрічі з керівниками правоохоронних органів щодо вбивства Валерія Олійника.

\"Сьогодні у вас, Юліє Володимирівно, більшість в українському парламенті. Сьогодні ваші однопартійці вбивають людей. Якщо ви на стороні українського закону, якщо ви об\'єднані виборчим зобов\'язанням, я переконаний, ви підтримаєте мою ініціативу щодо скасування депутатської недоторканності\", — заявив президент.

Він наголосив, що з таким самим проханням звертається і до спікера Верховної Ради Володимира Литвина, \"який разом зі своєю політичною силою значною мірою може допомогти у прийнятті цього принципового рішення\".

Президент також звернув увагу опозиції, що її голос зараз також дуже важливий для того, щоб в Україні запанував закон.

\"Я звертаюся до суспільства. Скільки треба, щоб ще загинуло людей від рук злочинців у владі, щоб ми сформували громадську нетерпимість щодо існування депутатської недоторканності? Я шукаю підтримки в цьому питанні і сподіваюся на голос людей\", — сказав Ющенко.

На переконання президента, \"уроки, які треба зробити з цієї ситуації, повинні базуватися на тому, що вбивство Валерія Олійника — це є приклад того, як партійна модель формування влади, як партійний принцип формування правоохоронних органів приводить до того, що ми маємо унікальні витоки бандитизму, злочинності і корупції в цих органах\".

\"Доки партійці будуть призначатися прокурором чи міністром, будь-де, будь-якого статусу чи рівня, доки цей партієць у статусі народного депутата матиме за законом депутатську недоторканність, ми корупцію ніколи не подолаємо\", — додав глава держави.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-06-2009 13:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100