20.05.2024 03:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кремль дав Березовському 13 років заочно

Красногорський міський суд (Підмосков\'я) задовольнив позов Самарської області до підприємця Бориса Березовського в рамках справи про розкрадання коштів \"Логовазу\" і \"Автовазу\" і ухвалив стягнути з бізнесмена і його компаньйона 58 млн руб.

Як передає кореспондент \"Інтерфаксу\", суд у п\'ятницю присудив Березовського до 13 років ув\'язнення заочно за розкрадання 58 млн руб. \"Логовазу\" і \"Автовазу\".

Другого обвинувачуваного — Юлія Дубова суд також заочно засудив до дев\'яти років ув\'язнення.

\"Цивільний позов Самарської області задовольнити і стягнути з Березовського і Дубова солідарно на користь Самарської області 58 млн 68 тис. руб.\", — сказав суддя, оголошуючи рішення.

Суд визнав Березовського винним у здійсненні злочину, передбаченого ст. 147 КК РСФСР (від 1994 р.) (\"шахрайство\") і ст. 174 КК РФ (легалізація коштів).

Суд по даному вироку призначив підприємцеві 11 років позбавлення волі без штрафу, однак, частково приєднавши попередній вирок Березовського, яким йому було призначене покарання у вигляді шести років, остаточно засудив бізнесмена до 13 років позбавлення волі.

Компаньйона Березовського Юлія Дубова суд також визнав винним за згаданими статтями, і призначив йому покарання у вигляді дев\'яти років ув\'язнення заочно в колонії загального режиму.

Вирок суду оголошувався протягом двох днів.

Адвокати Березовського і Дубова заявили, що якщо їх підзахисні висловлять бажання, то вирок суду буде оскаржений. Обоє підприємців знаходяться в розшуку, у зв\'язку з чим їхні інтереси представляли адвокати за призначенням.

Це вже друга кримінальна справа щодо Березовського, що розглядається судом у заочному режимі, оскільки він перебуває за межами Росії.

Березовський і Дубов обвинувачуються в шахрайстві і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Мова йде про події 1990-х років, пов\'язані з діяльністю \"Автовазу\" і компанії \"Логоваз\", у керівництво якої входили Березовський і Дубов.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-06-2009 16:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100