20.05.2024 04:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В Росії затримали людей у футблоках з надписом «Ходорковський»

Керівник найстарішої правозахисної організації Московської Гельсінської групи Людміла Алєксєєва в п\'ятницю ввечеры приїхала до арбатського відділення внутрішніх справ \"Арбатскоє\" в центрі Москви, що розібратись із затриманням групи молоді.

\"11 людей затримали тільки за те, що вони пройшли по Арбату в футболках з прізвищем \"Ходорковський\", — сказала Алєксєєва \"Інтерфаксу\". \"Я приїхала у відділок, що розібратись із цією ситуацією. Якщо я одягну футболку з надписом \"Ходорковський\" і піду по вулиці, що, мене теж затримають?\" — сказала вона.

\"З відділення я зв\'язалась по телефону з черговим прокурором Москви. Він мені сказав, що дав вказівку розібратись, наскільки законні дії міліції при затриманні молодих людей, і пообіцяв, що протягом трьох годин їх відпустять. Я його запитала: а що, у нас тепер на три години можна всіх підряд затримувати? Мова йде про грубе порушення прав людини\", — підкресилала Алєксєєва.

Вона також заявила, що правозахисників непокоїть затримання міліцією молодих людей, яких доправили до відділення внутрішніх справ \"Китай-город\".

\"В цілому ми будемо слідкувати за долею затриманих і тримати цю ситуацію на контролі. Сьогоднішні затримання — це порушення нашого конституційного права на мирні вуличні акції, щоб не казала влада. Люди просто ідуть у футболках з прізвищем Ходорковського, а їх за це затримують. Все це за вуха притягнуто\", — сказала Алєксєєва.

Близько 30 осіб в Москві на Старому Арбаті намагались провести акцію на підтримку екс-керівника НК ЮКОЖ Міхаіла Ходорковського, але були заблоковані співробітниками правоохоронних органів десь на середині вулиці і намагались сховатись від міліції в кафе. \"Активістів наполегливо просили вийти, так, що неможна відмовитись\", — заявив один із учасників акції, член руху \"Солідарність\".

За його словами, у підсумку затримано 13 осіб. \"Це активісти \"Солідарності\", але серед них є і журналісти\", — уточнив співрозмовник агентства. Він відзначив, що деяким активістам вдалось піти, когось просто не затримали. \"Затримані серез знаходяться в ВВС \"Арбатскоє\" і дають пояснення\", — сказав він.

Ще раніше в п\'ятницю було затримано близько 15 активістів \"Солідарності\", які поряд з метро \"Театральна\" в Москві намагались провести схожу акцію. Коментарі від правоохоронних органів з приводу цієї інформації до \"Інтерфакс\" не надоходило.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-06-2009 9:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100