20.05.2024 01:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Луценко не хоче звільняти на вимогу Ющенка кировоградського мента-оборотня Плавюка

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не збирається звільняти керівника Управління МВС в Кіровоградській області Василя Плавюка через вбивство місцевого мешканця у Голованівському районі.

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам у Харкові, передає УНІАН.

\"Я категорично заявляю, що не збираюся його змінювати. Думаю, практика знімати усіх підряд для демонстрації позасудових амбіційних рішень вищого керівництва держави є неправильною… Переконаний, що начальник обласного управління на своєму місці, і я не збираюся реагувати на чиїсь примхи\", — сказав Луценко.

При цьому він нагадав, що свого часу через інцидент за участю екс-спікера Арсенія Яценюка та співробітника спецпідрозділу ДАІ \"Кобра\" не звільнив начальника ДАІ МВС України Сергія Коломійця, \"і не жалкую, тому що отримав грамотного керівника професіонала\".

У той же час Луценко зазначив, що після інциденту в Голованівському районі було проведено службове розслідування стосовно начальника Голованівського райвідділу міліції.

\"Службове розслідування встановило, як мінімум, нещирість начальника райвідділу. Вчора він був затриманий слідчими Генпрокуратури, і ця нещирість може обернутися для нього достатньо суворими наслідками аж до кримінальної відповідальності через позбавлення волі\", — сказав він.

\"Начальник райвідділу буде відповідати, хоча він у момент подій із загиблим знаходився не разом з народним депутатом та прокурором, він залишався осторонь і викликав групу затримки, шукаючи зв’язок мобільного телефону. Принаймні, так з його пояснень випливає\", — додав міністр.

Як повідомлялося, 16 червня внаслідок сутички з депутатом від БЮТ Віктором Лозинським, Голованівським районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальским на території мисливського господарства в Кіровоградській області загинув 53-річний Валерій Олійник.

Президент Віктор Ющенко, серед іншого, доручив главі МВС звільнити із займаних посад начальника Кіровоградського обласного УМВС, керівника районного відділу і здійснити відповідні службові розслідування.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-06-2009 12:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100