19.05.2024 22:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Російська армія розпочала навчання на Північному Кавказі, що можуть призвести до повної окупації Грузії

Російська армія в понеділок починає масштабні навчання на території Північного Кавказу і в так званих \"республіках\" Абхазія і Південна Осетія, які відкололися від Грузії в результаті війни в серпні минулого року.

У навчанні \"Кавказ-2009\" Північно-кавказького військового округу візьмуть участь 8,5 тисяч солдатів і офіцерів, близько 200 танків, 450 бронемашини і до 250 артилерійських гармат, повідомило міністерство оборони РФ.

Російські військові маневри відбуваються слідом за командно-штабними навчання під егідою НАТО, які пройшли в Грузії в травні цього року всупереч протестам Москви.

Північно-кавказький військовий округ проводив схожі навчання влітку минулого року незадовго до початку конфлікту в Південній Осетії. В якості офіційної мети маневрів називається перевірка готовності військ до мобілізації.

В останні місяці місія спостерігачів ООН в Абхазії і місія спостерігачів ОБСЄ в Південній Осетії були змушені згорнути свою роботу через провал переговорів про продовження їх мандатів.

Росія, яка має право вето в обох організаціях, висувала умову про те, щоб мандат спостерігачів відображав статус Південної Осетії і Абхазії як незалежних держав, що було неприйнятно для інших країн, які вважають ці території частиною Грузії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-06-2009 15:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100