20.05.2024 06:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардепи роздерибанили кошти Нацбанку

Верховна Рада зобов\'язала Нацбанк у 2009 році внести до держбюджету додаткові прибутки у сумі 9,8 мільярдів гривень, отримані від поквартальної різниці доходів і витрат.

За зміни до держбюджету та закону про Нацбанк проголосувало 373 депутати.

Як ідеться в пояснювальній записці до законопроекту, Національний банк України у 2009 році вносить до державного бюджету крім позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над витратами Національного банку за 2008 рік, додатково поквартальну сплату позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над витратами Національного банку в поточному році, що призведе до збільшення платежів НБУ до державного бюджету на 9,8 млрд. гривень

Зазначені надходження пропонується спрямувати на забезпечення належного виконання заходів із підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, виділивши їх окремою бюджетною програмою на будівництво, реконструкцію, розвиток і утримання мережі автомобільних доріг, у тому числі будівництво та реконструкцію мостів державної та комунальної власності (включаючи будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві у сумі 650.000 тис. гривень), а також будівництво метрополітенів у містах Дніпропетровську, Донецьку, Києві та Харкові.

Також законом передбачено розподіл \"нерозподілених коштів стабілізаційного фонду\".

Під час голосування депутати \"Нашої України\" звинуватили спікера у порушенні регламенту. Вони наголошували, що закон зразу був ухвалений за основу і в цілому, хоча в депутатів були зауваження.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-07-2009 9:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100