20.05.2024 19:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В Україні нападів на журналістів стало більше

В кінці червня почастішали напади на знімальні групи телеканалів та перешкоджання професійній діяльності журналістів. Про це свідчить щомісячний \"Моніторинг свободи слова\", що проводить ГО Інститут Масової Інформації.

Проти оператора знімальної групи програми \"Закрита зона\" 24 червня охорона КП \"Київська фармація\" застосувала сльозогінний газ.

Представниця Пасажирської річкової агенції пошкодила камеру журналістів телеканалу СТБ.

Випадок перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку місцевої влади цього місяця трапився в Івано-Франківську. Мерія неодноразово відмовляла журналістам інформаційної агенції \"Малакава\" в коментарях та ігнорувала їх інформаційні запити.Наразі, на сайт ІА \"Малакава\" здійснюються хакерські атаки, згідно з цим журналісти направили до прокуратури відповідну заяву.

Головний лікар Буковинського центру медико-соціальної експертизи Валентин Перепічка перешкоджав журналістам телеканалу «Чернівці» проводити зйомку.При підготовці журналістами матеріалу про роботу центру головний лікар відмовився від коментаря і почав штовхати камеру.

Редактор новин полтавської обласної газети «Коло» Олена Запорожан звернулася до ГУМВС у Полтавській області з проханням перевірити порушення її прав як журналіста.Директор та охоронці центрального ринку м. Полтава перешкоджали її роботі.

Не покращилась цього місяця і ситуація зі звільненнями журналістів, яка суттєво загострилася з початком економічної кризи в країні.

У фокусі уваги за місяць червень були наступні події, що стосуються економічного, політичного та непрямого тиску.

Звільнення редактора програми «Знак оклику» на телеканалі ТВі Антона Степ\'юка.За його словами, керівництво його не попередило про це заздалегідь.

Телеканал ТОНІС закриває «Світські хроніки» та «Рейс 24», а також звільняє 6 журналістів інформаційної служби.

Журналіст ICTV Олексій Кутєпов написав заяву про звільнення з телеканалу після того, як був звинувачений своїм керівництвом у непрофесійності.

Володимир Павлюк залишився посади шеф-редактора інформаційної програми «Репортер» Нового каналу, через ролик «Пропало всьо!» за участю Юлії Тимошенко.

Закрився видавничий дім «Коміздат».Причиною закриття стала «як глобальна, так і локальна криза».

Також у червні 2009 року погрожували журналісту телекомпанії \"Круг\" Дмитру Бакаєву.Після чого було подане звернення в управління СБУ, прокуратуру й Управління МВС в Одеській області з проханням забезпечити особисту безпеку працівника телекомпанії , \"на адресу якого надійшли недвозначні погрози про розправу за критику керівництва партії «Родина» та її лідера — екс-депутата Одеської міськради Ігоря Маркова\".

Ще однією перешкодою у розслідуванні справи Гонгадзе стала смерть важливого свідка — генерала Едуарда Фере.

Справка: ГО Інститут Масової Інформації проводить \"Моніторинг свободи слова\" з 2001 року.За його результатами щомісяця оприлюднюєтьмся звіт у вигляді \"Барометра\", а в кінці року видається посібник \"Хроніка свободи слова\".

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-07-2009 9:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100