17.05.2024 14:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Загинув Василь Червоній

У суботу близько 12:00 від удару блискавки загинув голова Рівненської обласної організації Української народної партії Василь Червоній.

Про це повідомляє прес-служба УНП.

Як стало відомо \"Інтерфакс-Україна\", удар блискавки уразив Червонія під час риболовлі в Костопільському районі Рівненської області.

Його було доставлено до лікарні де близько 14.15 суботи він помер.

У свою чергу УНІАН з посиланням на МНС повідомляє, що блискавка вразила Червонія близько 12.30 під час риболовлі у селі Ганівка Костопільського району, внаслідок чого він помер по дорозі до лікарні.

Водночас у центральний районній лікарні у селищі Клевань Рівненського району повідомили, що Червонія доставили близько 14.15 у реанімаційне відділення у вкрай тяжкому стані. Лікарі до останнього боролися за його життя, роблячи йому штучний масаж серця, однак врятувати життя не вдалося.

Червоній з червня 2006 року був головою Рівненської облорганізації УНП, з 1999 р. — членом Центрального проводу та правління УНП.

Народний депутат України ІV скликання. 2005—2006 р. — голова Рівненської обласної державної адміністрації.

 

ЧЕРВОНІЙ Василь Михайлович народився 24 серпня 1958 року в с.Погоріловка (Поліське) Березнівського району Рівненської області в селянській родині.
Українець, православний. Громадянин України. Громадянства (паспорту) іншої держави не має.
Закінчив в 1975 р. середню школу на батьківщині батька в с.Грушка Кіровоградської області. Освіта вища.
Закінчив в 1981 р. хіміко-технологічний факультет Київського політехнічного інституту за спеціальністю \"основні процеси хімічних виробництв і хімічна кібернетика\"; захистивши диплом інженера хіміка-технолога.
Працював у 1981—1990 роках інженером АСУВ, начальником зміни цеху, старшим апаратником цеху Рівненського ВО \"Азот\".
У 1988р. створив перший в Україні осередок товариства української мови \"Просвіта\", а у 1989 р. – перший осередок НРУ. До 1999 р. очолював обласну організацію НРУ, пізніше – обласну організацію УНП. Член Української Народної Партії.
У 1990 р. зборами трудового колективу виробництва РВО «Азот» висунутий кандидатом у депутати Рівненської облради від м.Рівне, а конференцією «Просвіти» — кандидатом у депутати Верховної Ради України і був обраний виборцями м.Рівне.
У 1994, 1998 та 2002 роках обирався народним депутатом України ІІ, ІІІ та ІV скликань. Під час „помаранчевої” революції очолював обласний штаб коаліції „Сила Народу”, створений В.Ющенком та Ю.Тимошенко.
4 лютого 2005 року призначений головою Рівненської обласної державної адміністрації. З 18 травня 2006 р. згідно Указу Президента перебуває у відставці, як державний службовець І рангу. Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів за вагомий особистий внесок у справу державотворення, активну участь у законотворчому процесі, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.
Член Вищої церковної ради, староста Свято-Покровського кафедрального Собору м.Рівне. Нагороджений орденами Христа Спасителя та Рівноапостольного св.Князя Володимира І ступеня.
Одружений, двоє дорослих дітей.

Редакція Sprotiv.org висловлює свої співчуття рідним та близьким  Василя Червонія

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-07-2009 13:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100