20.05.2024 14:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За кришування Черновецького Ющенко відповідатиме у суді

Тимчасова слідча комісія з питань розслідування обставин порушення Конституції і законів, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київради і КМДА має намір судитися з президентом Віктором Ющенком через його небажання звільнити київського голову Леоніда Черновецького з займаної посади.

Про це заявив народний депутат, голова ТСК Кирило Куликов, повідомляє Ліга.

За його словами, є \"судові і суспільні заходи, якими будемо примушувати президента виконувати ці рішення\".

Куликов відзначив, що представники парламентської комісії ще не вирішили, у який саме суд звертатися — Адміністративний чи Конституційний.

Політик також заявив, що комісія має намір проводити операцію \"Примус президента до виконання закону\".

\"Президент є першою посадовою особою, яка повинна виконувати Конституцію і стежити за її дотриманням. Хоча він і вища посадова особа, однак, він не стоїть над законом, а під законом. Він є гарантом Конституції. Якщо ж президент ігнорує Конституцію, тоді немає держави і немає президента\", — сказав голова ТСК.

За його словами, найближчим часом (ймовірно, 8 липня) Кабмін проведе спеціальне позачергове засідання, на якому будуть прийняті організаційні і штатні рішення про те, що робити з висновками комісії далі.

\"Є смисл працювати далі, якщо в Києві є порушення, і їх занадто багато. Ми пройшли тільки по верхівках. Зараз будемо копати всередину: будемо займатися медициною, будинками, островами\", — сказав Куликов.

За його словами, щодня в комісію надходить близько 100-200 звернень громадян.

Як відомо, раніше народні депутати прийняли рішення про рекомендацію Ющенку відсторонити Черновецького на час роботи парламентської ТСК.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-07-2009 12:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100