17.05.2024 09:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вакарчук знищив ще 4 вищих навчальних заклади

Державна акредитаційна комісія під головуванням міністра освіти Івана Вакарчука анулювала ліцензії вищим навчальним закладам, що начебто набирали студентів без сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Так, за начебто порушення умов прийому, а саме: зарахування на навчання без сертифікатів УЦОЯО, або із сертифікатом із балом, менше 124-х, ліцензії анульовані 4 ВНЗ.

Зокрема, Нікопольська філія Європейського університету за вигадане чиновниками Міносвіти грубе порушення умов вступу позбулася права навчати студентів за спеціальністю \"Облік і аудит\". Сфабрикована проти Європейського університету  чергова перевірка департаменту вищої освіти МОН виявила, що торік сюди можна було вступити без сертифікатів незалежного оцінювання.

Не дотрималися начебто умов вступу і в Криворізькій філії Європейського університету. Сюди минулого року на заочну форму спеціальності \"Економіка підприємства\" зараховано одного студента, в сертифікаті УЦОЯО якого не було потрібних 124 балів. Рішенням ДАК анульовано ліцензію на підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за напрямом \"Економіка підприємства\".

Схоже \"порушення\" зафіксоване у ще одному криворізькому ВНЗ. В Інститут ділового адміністрування зараховано 4 особи із сертифікатом УЦОЯО нижче 124 балів. Тепер перевіркою діяльності інституту займається МВС та прокуратура. У навчальний заклад направлена комісія для здійснення комплексної перевірки.

Таке ж покарання очікує на \«Кримський технікум гідромеліорації та механізації сільського господарства\». Студентами цього ВНЗ стали 11 осіб, які мали сертифікати з української мови та літератури менше 124 балів. Прийом був здійснений на основі медичних довідок про перебування на стаціонарному лікуванні під час проведення ЗНО з української мови та літератури. Сертифікати абітурієнти не подавали, тому приймальною комісією вищих навчальних закладів було прийнято рішення про проведення вступного випробування з української мови та літератури.

Всі студенти ВНЗ, ліцензії яких анульовано, будуть переведені до інших вищих навчальних закладів, набрехали в Міносвіти.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-07-2009 7:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100