20.05.2024 08:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Луценківщина. Лозінському допомагають «старі зв'язки в міліцейських колах» та товаріші по БЮТ

Слідство у справі про загибель Валерія Олійника за участю екс-депутата БЮТ Віктора Лозінського ведеться активно і прогрес помітний, заявляє заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

\"Про всі тонкощі ми, зі зрозумілих причин, говорити не можемо, але серйозні напрацювання є, слідчі й оперативники трудяться не покладаючи рук\", — сказав він газеті \«Сегодня\».

\"Думаю, рано чи пізно ми Лозінського відшукаємо. Тим більше даних про його виїзд за кордон немає. Не може бути, щоб людина нескінченно переховувалася в бункері чи ще десь і ніяк себе не виявляла\", — додав Щоткін.

За його словами, кожен сигнал по \"телефонах довіри\" про можливе місцезнаходження екс-нардепа ретельно перевіряється, вживаються заходи оперативного реагування, і це, зрештою, дасть позитивний результат.

При цьому, за його словами, \"у нас (слідства) достатньо сил і засобів, щоб самим вичислити, де ховається Лозінський, хто йому в цьому допомагає\".

Після невдалої спроби впіймати Лозінського в Нікополі, слідча група розробила нову оперативну комбінацію і сподівається на те, що вона принесе свої плоди, повідомили інформовані джерела в ГПУ.

Разом із тим, члени слідчої групи відзначають, що успішно переховуватися Лозінському допомагають спеціальні знання, отримані під час навчання в школі міліції МВС СРСР.

\"Якийсь час він служив оперуповноваженим карного розшуку, не на словах знайомий із досвідом і методиками роботи, та й старі зв\'язки в міліцейських колах мають значення\", — сказав на умовах анонімності співробітник СБУ.

Між тим, видання припускає, що Лозінський може переховуватися в п\'ятьох напрямках:

— в Україні – у Голованівському районі Кіровоградської області, де є фешенебельний маєток у центрі Голованівська, охоронюваний мисливський будиночок у лісі й підземні катакомби; у Києві чи Київській області – на квартирах, особняках і дачних ділянках дружніх політиків, депутатів, бізнесменів та членів їхніх родин; у Херсоні чи Херсонській області – де в Лозінського залишилися старі зв\'язки з часів навчання в середній школі міліції МВС.

— за кордоном – у Придністров’ї, Молдова, де, за деякими даними, проживають родичі й знайомі Лозінського, у тому числі його двоюрідна сестра; в Ізраїлі, Росії та інших країнах закордоння, де Лозінський неодноразово бував.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-07-2009 9:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100