20.05.2024 15:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Черновецький незаконно демонтував намети Яценюка

\"Фронт змін\" Арсенія Яценюка звинувачує київську владу у незаконному демонтажі 7 інформаційних наметів.

Про це заявив на брифінгу заступник голови ради організації Андрій Пишний.

Він розповів, що в понеділок, 20 липня, працівники КП \"Благоустрій\", яке підпорядковується Київській міській владі, зокрема, меру Леоніду Черновецькому, розібрали та конфіскували 7 наметів \"Фронту змін\" у Києві.

До цих наметів, розташованих, зокрема, біля станції метро \"Печерська\", \"Політехнічний інститут\" та на Майдані Незалежності, під’їхали автомобілі, номери яких зареєстровані на КП \"Київблагоустрій\". Люди в камуфляжній формі із написами КП \"Київблагоустрій\" розібрали намети \"ФРОНТУ ЗМІН\", завантажили їх в автомобілі та вивезли. На брифінгу було продемонстровано відео демонтажу наметів, зняте активістами \"ФРОНТУ ЗМІН\" на мобільний телефон.

Голова київського осередку зазначив, що намети було встановлено відповідно до чинного законодавства. \"Фронт змін\" заздалегідь офіційно попередив Київську міську владу про місця розташування наметів для поширення інформації та збору підписів за референдум, хоча закон не зобов’язує цього робити.

За словами Пишного, КП \"Благоустрій\" не мало права вилучати майно \"Фронту змін\", адже комунальні підприємства не належать до числа суб’єктів права, уповноважених конфіскувати майно громадян та юридичних осіб.

Пишний заявив, що намети не є малими архітектурними формами: вони не стаціонарні — збираються вранці та прибираються ввечері.

\"Вони не використовуються для комерційної діяльності. Таким чином місцеві нормативні акти щодо МАФів не стосуються наметів \"Фронту змін\", — запевнив він.

Він нагадав, що громадська організація не повинна повідомляти владу чи будь-кого про проведення заходів для поширення інформації про саму організацію та її діяльність. Згідно Конституції України, законів України \"Про інформацію\", \"Про об’єднання громадян\" це право надано об’єднанням громадян.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-07-2009 11:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100