20.05.2024 06:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ розслідує розкрадання майна аеропорту Бориспіль

Співробітниками СБУ викрито факт протиправного привласнення стратегічних об’єктів майна Державного підприємства Міжнародний аеропорт “Бориспіль”, що створює загрозу неможливості постачання авіаційного пального аеропорту, а також – передумови для неможливості заправки літаків під час надзвичайних ситуацій.

Так, шляхом укладання незаконних угод купівлі-продажу комерційною структурою “Кребо” та підконтрольних їй підприємств, аеропорт Бориспіль втратив право власності на 26 об’єктів майнового комплексу складу централізованої заправки літаків (ЦЗЛ).

Серед них, зокрема, адміністративно-виробничий та побутовий корпус, трансформаторна підстанція, площадки для стоянки паливно-заправної техніки і автомобілів, автомобільні дороги, резервуарний парк та пункт приймання авіапалива, насосна станція та внутрішньоскладські технологічні трубопроводи, системи вузлів, газопостачання та мережі електропостачання складу ЦЗЛ, контролю автоматики тощо.

Відчуження стратегічного майна відбувалося за участю службових осіб державних установ, а також за сприяння приватного нотаріусу в м.Кременчук Полтавської області, який в порушення законодавства, посвідчував угоди купівлі-продажу нерухомості як рухомого майна. Також приватний нотаріус посвідчував угоди купівлі-продажу нерухомості на підставі рішення третейського суду за відсутності окремої ухвали суду першої інстанції, що є невід’ємною умовою при здійсненні подібних операцій.

У подальшому схема відчуження державного майна здійснювалась шляхом використання сімнадцяти підконтрольних комерційних структур, через які, зрештою, стратегічне майно опинилося у власності офшорної компанії, створеної за законодавством Кіпру.

За попередніми розрахунками, лише через незаконно привласнене майно держава втратила понад 30 млн.грн., що не враховує недоотримання прибутків за використання зазначеного майнового комплексу аеропорту “Бориспіль”.

Слідчими ГУ СБУ у м.Києві та Київській області порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 Кримінального Кодексу України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”), в рамках якої проведено низку обшуків офісів комерційних структур у Києві, Кременчуці та Борисполі, в результаті чого вилучено документи, що підтверджують факти незаконного заволодіння майновим комплексом складу ЦЗЛ аеропорту.

Покарання за вказаний злочин передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-07-2009 9:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100