20.05.2024 11:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генпрокуратура пред'явила Пукачу обвинувачення у причетності до вбивства Гонгадзе

Генеральна прокуратура пред\'явила генералу Олексію Пукачу обвинувачення в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, заявив генпрокурор Олександр Медведько.

\"Йому (Пукачу) пред\'явлені обвинувачення у вчиненні низки злочинів. Це стосується викрадення Подольського, вбивства Гонгадзе, знищення документів\", — сказав генпрокурор на прес-конференції у п\'ятницю в Києві.

Медведько також розповів, що зараз слідчі перевіряють свідчення Пукача про можливе місцезнаходження голови убитого журналіста, повідомляє \"Інтерфакс-Україна\".

\"Робота розпочата. На місце виїхали ще вчора і на теперішній момент працюють\", — зазначив генпрокурор. Поки що позитивного результату у пошуках, за його словами, немає.

Медведько також зазначив, що Генпрокуратура перевіряє й іншу інформацію, що стосується перебування Пукача в Україні, зокрема в Донецьку та Луганську.

Як відомо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України — полковники Валерій Костенко і Микола Протасів, майор Олександр Попович — були визнані винними у скоєнні убивства журналіста.

Ще один обвинувачуваний — Пукач — був затриманий 21 липня 2009 року в Житомирській області спільними зусиллями ГПУ і СБУ.

Замовники убивства досі не встановлені.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-07-2009 10:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100