20.05.2024 15:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Країну готують до фальсифікацій на виборах

Зміни до закону про вибори президента, ухвалені Верховною Радою системно та комплексно готують країну до фальсифікацій на виборах.

Про це заявила заступник голови секретаріату президента Марина Ставнійчук в ефірі 5 каналу.

\"Можна стверджувати, що сам закон буде провокувати тих кандидатів, які збираються перемагати на виборах, достатньо широко використовувати технічних кандидатів\", — зазначила вона.

\"Важливо говорити про те, що взагалі скасовано інститут оскарження результатів голосування. Це дійсно є безпрецедентно і цинічно\", — наголосила Ставнійчук.

Заступник голови секретаріату прогнозує, що президента Віктор Ющенко застосує право вето щодо цього закону. \"У нас є ще можливість звернутися до Конституційного Суду\", — нагадала Ставнійчук.

У свою чергу депутат від БЮТ Валерій Писаренко переконаний, що \"буде і вето президента, і його подолання, буде й звернення до Конституційного Суду\".

\"Ми будемо чекати рішення КС, але закон буде діяти з того моменту, і тут буде залежати від того, наскільки КС буде юридично підходити з правової точки зору до закону, який ми ухвалили\", — сказав він.

\"Якщо Конституційний Суд, наприклад, у середині виборчого процесу, визнає окремі положення неконституційними, це вплине на юридичну чистоту процесу\", — вважає депутат.

\"Ми будемо обирати президента за Конституцією. Закон встановлює технічні процедури, і порушення технічних процедур може вплинути на оскарження результатів виборів\", — заявив Писаренко.

Також він наголосив, що зміни до закону про вибори президента був у порядку денному позачергової сесії парламенту і \"він повністю відображає положення чинної Конституції\".

\"Така нервова реакція з боку секретаріату президента нам зрозуміла. У президента, за змінами до закону, зникають права, якими він міг маніпулювати виборчими комісіями, їх складом та іншим\", — зазначив бютівець.

\"У мене таке враження, що у секретаріаті президента відбувається дежавю 2004 року. Але там не команда колишнього президента, а команда президента Ющенка, який намагається використовувати ті ж самі засоби і ті ж самі методи, що використовувалися проти нього, як проти кандидата у президенти\", — сказав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-07-2009 21:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100