20.05.2024 12:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Російська церква погрожує Україні громадянською війною

Створення помісної церкви в Україні може призвести до громадянської війни, вважає професор Московської духовної академії протодиякон Андрій Кураєв.

\"Український політикум зрозуміє дуже просту формулу — або помісна церква, або велика Україна. Вибір стоїть саме так. Тобто Україна в її нинішніх кордонах — це дуже строката етно-конфесійне утворення\", — сказав він в ефірі Эхо Москвы.

\"За великим рахунком, можна сказати, це мікроімперія. А у імперії є тільки один шанс на виживання — якщо імперія навчиться бути толерантною, якщо вона навчиться сприймати різноманітність своїх громадян як багатство, а не як проблему\", — зазначив Кураєв.

За його словами, Україна в кордонах від Луганська до Ужгорода отримає право на \"прописку в Європі\" і отримає право на існування, коли \"Галичина почне пишатися тим, що у неї є російськомовний Крим, і русинській мові, і молдавській мові, і російській мові буде даний статус, який не применшує по відношенню до державної української мови\".

\"Якщо президент скаже: \"Люди, ви вірите по-різному, і бог з вами, і я не буду втручатися в питання вашої релігійної орієнтації\", — додав протодиякон.

\"Якщо ні, якщо ставка тупо — всіх заасфальтуй, і у нас буде єдина мова, єдиний світогляд, одна релігія, хлопці, ви самі напросилися на громадянську війну\", — заявив Кураєв.

\"І я не думаю, що це (створення помісної церкви) відповідає євроінтеграції України. Тобто на словах одне, на ділі зовсім інше\", — сказав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-07-2009 16:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100