20.05.2024 05:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В медзакладах Києва проблеми з наданням безкоштовної медичної допомоги громадянам без столичної прописки

Не зважаючи на постійні дискусії щодо дотримання 49 статті конституції, яка гарантує безоплатну меддопомогу, і постійними намаганнями київської влади ввести плату за медпослуги, у столичних лікарнях все ж можна сподіватися на безкоштовну допомогу.

Навіть якщо людина не має київської прописки, але їй стало погано на вулиці, першу допомогу нададуть.

Хоча для цього, як пише \«Сегодня\», потрібно оббігати всю поліклініку, купити собі ліки та вислухати докори лікаря.

Журналісти провели експеримент: з легендою, що на вулиці раптом зробилося недобре, вони вирушили у столичні лікарні з метою отримати безкоштовну першу допомогу.

Так, у поліклініці № 2, що на вул. Підвисоцького, подивившись на людину, якій стало зле, але яка не має прописки, першим ділом відправили в реєстратуру. 

Однак, згодом головний лікар, почувши \"жінці погано\", відправила \"пацієнта\" на пункт \"швидкої допомоги\", де одразу виміряли тиск, зробили укол та виписали рецепт — безкоштовно.

У поліклініці № 3 отримати допомогу не вдалося. Як пише газета, вислухавши всі скарги \"хворого з вулиці\", лікар порадив викликати \"швидку\" та сказав, що вони лікують тільки \"своїх\".

А в поліклініці №5, на вул. Щербакова, не дивлячись на прописку, \"хворого\" одразу направили до кабінету невідкладної допомоги. Помірявши тиск, медсестра порадила купити ліки, мовляв, у них не все є, і обіцяла зробити укол.

За словами заступника начальника голови комітету охорони здоров\'я Володимира Загороднього, у будь-якій поліклініці столиці повинні надати першу допомогу людині, якій погано.

\"Інше питання, що у нас не вистачає  пунктів невідкладної допомоги. Їх всього 43, а необхідно 86! Якщо вам погано, а лікаря не було, вам повинні викликати \"швидку\"\", — сказав Загородній.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-07-2009 12:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100