31.05.2024 02:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Московщина висилає українських дипломатів

Росія пропонує Україні достроково завершити місію генерального консула України в Санкт-Петербурзі та одного з радників посольства України в Москві.

Про це послу України у Москві Костянтину Грищенка, який був запрошений у МЗС Росії, повідомив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства РФ.

\"Послу України було зроблено подання у зв\'язку з недружніми діями української влади відносно двох дипломатичних представників Росії в Україні: генконсула в Одесі та старшого радника російського посольства, яким було запропоновано завершити свою місію в Україні\", — йдеться у повідомленні.

\"Незважаючи на те, що рішення стосовно генконсула Росії українська сторона \"призупинила\", російська сторона розцінює акцію офіційного Києва як відверто антиросійський крок, який наносить шкоду розвитку відносин між Росією та Україно\", — зазначили у МЗС Росії.

Російське відомство зазначає, що \"подібні провокаційні дії української сторони у відношенні згаданих російських дипломатів не можуть залишитися без відповідних заходів\".

\"При цьому рішення російської сторони по відношенню до генконсула України у Санкт-Петербурзі з урахуванням принципу взаємності також буде призупинено\", — зазначили у МЗС РФ.

\"Українська сторона була завчасно попереджена по дипломатичних каналах про відповідальність за негативні наслідки подібних недружніх по відношенню до Росії дій офіційного Києва\", — йдеться у повідомленні.

МЗС РФ зазначив, що \"при цьому російська сторона знову підкреслює зацікавленість у розвитку відносин співробітництва і добросусідства з Україною, у чому зацікавлені народи наших країн\".

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-07-2009 16:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100