20.05.2024 07:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко вийшла на магістралі

Цими днями відбулися дві події, які свідчать про початок активної фази виборчої кампанії Юлії Тимошенко і Володимира Литвина.

Усі важливі автомагістралі Києва тепер прикрашають транспаранти про загадкову незнайомку, яка приховується під кодовим словом \"Вона\".

\"Вони балакають, вона — працює\", \"Вони блокують, вона — працює\", \"Вони зраджують, вона — працює\", \"Вони руйнують, вона — працює\".

Особливо кумедно одна з цих розтяжек виглядає на Столичному шосе прямо біля повороту на Новообухівську трасу, якою Ющенко їздить до себе додому в Безрадичі.

До речі, гасла транспарантів своїм психічним навантаженням дуже нагадують коментарі, які під статтями на \"Українській правді\" розміщує штаб БЮТ.

Тож, нарешті стала зрозуміла концепція Юлії Тимошенко протягом наступної виборчої кампанії, яку їй вперше доведеться почати не з опозиційної старту.

В 1996, коли президент ЄЕСУ вперше в своєму житті балотувалася до парламенту за Бобринецьким виборчим округом Кіровоградської області, вона говорила з виборцем простою мовою, запропонувавши їм зрозумілі правила гри: ви мені – голоси, а я – роздам вугілля, проведу газ і відремонтую церкву.

Технологія спрацювала: Тимошенко набрала 91,1% голосів в окрузі.

На виборах в 1998, 2002, 2006 і 2007 роках, коли Тимошенко балотувалася з опозиції, концепція її виборчої кампанії лежала на поверхні – критикувати владу.

Зараз, у 2009, Тимошенко сама є владою.

Зазвичай провладний кандидат іде на вибори з рекламою власних досягнень. Але в силу різних причин, в тому числі глобальної кризи, досягнень у Тимошенко немає. Тому на вибори президента Тимошенко знову іде з критикою – але тепер критикою... опозиції.

Пробна кулька цієї концепції – розтяжки а-ля \"Вони зраджують, вона – працює\".

Окрім Тимошенко, перший сплеск виборчої активності стався у Литвина.

Кияни пам\'ятають, як напередодні виборів мера в 2008 в ефірі ФМ-радіостанцій лунали дані фальшивих соціологічних опитувань, які пророкували небачений результат кандидату від блоку Литвина Віктору Пилипишину.

В принципі, технологія ця не нова – Дмитро Табачник сам зізнався, що почав дурити людей за допомогою цього інструменту ще в 1994 році.

І от у вівторок на поверхню вилізло нікому досі не відоме агентство \"Українська проектна система\", яке оприлюднило \"свіжу\", не побоюсь цього слова, \"соціологію\".

Виявляється, Литвин перемагає у другому турі і Тимошенко, і Януковича, і взагалі, він – найоптимальніший кандидат, бо \"однаково влаштовує людей у всіх регіонах України\".

Очевидно, автори цієї маячні зовсім не поважають громадян власної держави, якщо вкотре намагаються всучити подібну соціологічну туфту.

У таких випадках прийнято казати тільки \"Обережно, фальшивка!\"

 

Блог Сергія Лещенко, Українська правда 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-08-2009 18:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100