20.05.2024 14:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кличко опротестував нові грабіжницькі тарифи Черновецького

Віталій Кличко звернувся до прокуратури Києва з поданням, у якому просить опротестувати та у такий спосіб зупинити дію розпоряджень про підвищення тарифів з 1 червня 2009 року. 

\"Прокуратура повинна звернути увагу на порушення норм чинного законодавства та перевищення службових повноважень при встановленні тарифів\", — відзначили у Блоці Кличка.

\"У той час, коли суди не в змозі прийняти належне рішення, прокуратура є єдиним легітимним органом, який може зупинити дію тарифів на ЖКП\", — додається у повідомленні прес-служби.

У своєму поданні Кличко вказує на порушення норм чинного законодавства та перевищення в.о. голови КМДА Анатолієм Голубченком наданих йому законом повноважень.

Серед них Кличко називає неправомірність встановлення тарифів на ЖКП без визначення їх виконавців і затвердження тарифів на теплову енергію в той час, коли вони визначаються НКРЕ.

Також серед порушень називаються підписання розпоряджень особою, яка не погоджувалась президентом та Кабміном на посаду заступника голови КМДА та не погоджувалась Київрадою на посаду заступника мера з самоврядних повноважень.

Окрім того називається встановлення тарифів актами місцевої держадміністрації, яка не має для цього жодних повноважень, в тому числі зважаючи на те, що Київрада шостого скликання так і не спромоглася створити виконавчий орган, до повноважень якого належить встановлення тарифів.

Відповідне подання внесене 6 серпня, воно має бути розглянуте у десятиденний термін. У разі внесення протесту прокурора, дія розпоряджень зупиняється на час розгляду такого протесту.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-08-2009 14:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100