9.05.2024 19:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко хоче позбавити українців свободи зібрань

Кабінет Міністрів України на чолі з Ю. Тимошенко активно лобіює внесення правок до законодавства України. Новий законопроект № 2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів» був поданий до Верховної Ради для розгляду і голосування. За цією назвою приховали спроби тотального контролю над громадськістю. Адже, якщо законопроект буде ухвалено, то висловити свою думку буде вже практично неможливо.

З огляду на це можна сміливо стверджувати – Юля Володимирівна здалеку взялася за зміни Конституції і підгинання її під себе. А заразом з Конституцією вона вирішила підігнути під себе і нас з вами,  і тих хто мерз за помаранчевих, і тих хто мерз за синіх. І, в першу чергу, тих хто чхав на тих синіх і помаранчевих, і прагне відстоювати свої права по-за впливом владних партій та блоків.

Данні видозміни повністю суперечать статті 39 Конституції України «Про свободу зібрань». Крім того вони суперечать не тільки нормам демократії, а й нормам здорового глузду.

Українцям не тільки буде обмежено кількість місць для проведення мітингів та акцій протесту – законотворці бажають звільнили суди від необхідності забороняти чи дозволяти певні заходи. Адже у випадку коли поправки буде прийнято – буде достатньо заборони лише однієї офіційної особи від органів законодавчої чи виконавчої влади аби заборонити будь-яке зібрання. Себто все буде вирішувати голос чинуші чи мусорка. Одного!

За поправки до закону «Про порядок організації і проведення мирних зібрань» проголосували в більшості своїй фракції НУНС та БЮТ – між іншим «помаранчеві» сили, що за часів Майдану рвали горлянки на трибунах про ідеали свободи та демократії.

Що випливе з цього далі? Якщо закон буде прийнято – тихі будуть протестувати на кухнях, а буйні – по буцегарнях.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-08-2009 20:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100