3.05.2024 08:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вадим Гладчук: «Ткаченку не місце у Верховній Раді»

Олександр Миколайович Ткаченко. Фото \"Правдошукача\".

1 вересня громадську думку сколихнув скандальний вчинок нардепа-комуніста Олександра Ткаченка.

Голова парламентського комітету з питань економічної політики вихопив мікрофон у журналістки телеканалу СТБ Ольги Червакової, кинув і зламав його.

Таку ненормальну реакцію депутата викликало настійливе розпитування журналістки, чому він пропонує обмежити доступ журналістів до буфету Верховної Ради. Відеозапис депутатської витівки розміщено в мережі Інтернет.

\"Правдошукач\" попросив прокоментувати цей випадок головного редактора газети \"Молодіжні хроніки\" та редактора Інтернет-видання  Sprotiv.org Вадима Гладчука (на фото), який у липні 2007 року намагався сфотографувати зустріч пана Ткаченка з його нинішнім колегою по комітету Антоном Яценком. Пан Ткаченко тоді напав на нього та розбив фотоапарат, бо не хотів оприлюднення своїх зв\'язків із так званою \"тендерною мафією\".

— Як би Ви охарактеризували вчинок Ткаченка?

Безперечно, він вчинив злочин. Кожна нормальна людина, побачивши на відео, як цей неврівноважений тип з шахрайською зовнішністю вириває диктофон у тендітної дівчини і розбиває його, може охарактеризувати вчинок Ткаченка тільки так.

Переконаний, що цього парламентського дебошира треба притягнути до відповідальності за умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів — це стаття 171 Кримінального кодексу України.

Але наші депутати мають недоторканність, і притягнути їх до кримінальної відповідальності можна тільки за згодою Верховної Ради України. Тож сподіваюсь, що правоохоронні органи внесуть до парламенту відповідне подання.

— Петро Симоненко і Ганна Герман вважають, що журналістка могла торкнутися мікрофоном обличчя Ткаченка і це недостатньо етично...

Це брехня! З відеозапису ясно видно, що нардеп спочатку вдарив журналістку по руці з мікрофоном, а потім швидко рухався вперед, сам зачепився та вирвав з рук журналістки мікрофон вже у дверях на виході з парламентських колуарів. В будь-якому разі, йому не було завдано жодних тілесних ушкоджень чи моральних збитків. Ткаченко не мав ніякого права нападати на журналістку, знищувати  майно телеканалу СТБ та перешкоджати Ользі Черваковій виконувати її роботу.

— Як ви гадаєте, чи розуміє Ткаченко, що таким чином дискредитував свою партію?

Більше ніж мільйони жертв комуністичної тиранії, заморених у концтаборах ГУЛАГу, партію пана Ткаченка не може заплямувати ніщо. Його бандитські вчинки — крапля у морі. У морі людської крові та сліз, хочу зазначити.

— Як Ви гадаєте, чи є шанси у журналістів СТБ отримати від Ткаченка сатисфакцію?

Навряд чи. У Ткаченка великі корупційні зв\'язки в міліції та серед народних депутатів. Навіть впливовий телеканал навряд чи розірве міцні мафіозні зв\'язки, павутиння бюджетного та тендерного дерибану, яке плелося десятки років.

Я написав десятки заяв про злочин і листів, але за зухвалий напад на мене його досі не покарано. Більше того, за його незаконним розпорядженням оборотень з Солом\'янського райвідділу міліції Іван Дьордяй сфабрикував кримінальну справу проти мене, яку пізніше скасував суд. Але перед тим, попри стовідсоткове алібі, засвідчене офіційними документами та показами десятків свідків, я був кинутий за грати, змушений був проводити 16-ти денне політичне голодування.

 

Спілкувався Юрій Шеляженко, газета \"Правдошукач\"

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-09-2009 9:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100