9.05.2024 07:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Тимошенко немає розбіжностей з Кремлем

Між Україною й Росією не існує розбіжностей щодо газових контрактів.

Про це заявила прем\'єр Юлія Тимошенко на брифінгу у понеділок.

\"Я хочу підкреслити, що ніяких суперечок між Україною й Росією в контрактах по природному газу, по транспортуванню, тарифам не існує. Усі ці розбіжності в головах великих українських політиків, тому що там хаос, повний розброд і бажання брати хабарі\", — заявила вона.

\"А в наших стосунках порядок. І не треба нічого підписувати ні на початку року, ні в кінці. Тому що контракт автоматично діє 10 років, і ціна встановлюється кожен квартал, хоча ви цього навіть не відчуваєте\", — зауважила прем\'єр.

\"Вся істерія в українському політикумі – це просто сум за хабарами й посередниками\", — додала вона.

\"І ніяких проблем в забезпеченні України і Європи не існує, і існувати не буде\", — запевнила Тимошенко.

На питання, чи не ускладнить розрахунки за газ те, що \"Газпром\" відмовиться платити за транзит наперед, Тимошенко заявила: \"Всі розрахунки, які ми ведемо, ми ведемо в межах контракту. Так само як ми пройшли спокійно цей рік, так само спокійно ми пройдемо і наступний. Немає жодних підстав сумніватися, що ми в системі забезпечення природним газом стали на тверді ноги\".

\"Якщо виникне необхідність скоротити споживання за контрактом, є попередня домовленість з прем\'єр-міністром Росії про те, що це буде враховано на взаємній основі без нарахування штрафних санкцій. Але це гіпотетично. Україна зараз нічого не робить такого, що вийшло б за рамки контракту\", — заявила Тимошенко.

Вона звернула увагу на \"добрі слова\" Дмитра Медведєва, що Україна \"платить вчасно, платить без затримок і партнерство іде гармонійно і прогнозовано\".

Як відомо, президент Росії Дмитро Медведєв доручив главі \"Газпрому\" Олексію Міллеру не погоджуватися на зміни умов оплати транзиту російського газу через Україну.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-09-2009 14:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100