20.05.2024 11:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Київські активісти проти «забудовних» репресій на замовлення

15 вересня 2009 р. на знак підтримки київських активістів Андрія і Сергія Мовчанів під будівлею Солом’янського районного суду пройшла акція солідарності із підсудними. Акцію підтримали незалежна студентська профспілка «Пряма дія» та громадська ініціатива «Збережемо старий Київ».

Передісторія конфлікту: 6 червня 2008 р. було повалено забудовний паркан по вул. Уманській 14 (Солом’янський район м.Києва). Акцію прямої громадянської дії влаштували група місцевих мешканців та члени ініціативної групи «Збережи старий Київ». Таким чином було втілено в життя протест прокуратури проти незаконної побудови «церковно-розважального» (як іронічно висловлюються місцеві мешканці) комплексу на місці зеленої зони загального користування.

Відразу після акції було затримано 7 чоловік, у тому числі 5 громадян РФ. Наступного дня їх було відпущено без відкриття кримінальної справи. Однак справу проти двох затриманих, громадських активістів братів Мовчанів, таки було відкрито за декілька місяців. Звинувачувані вважають такі дії влади актом репресій проти них. Нині братів Мовчанів звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі.

На акції 15 вересня антизабудовні активісти влаштували перформенс, протягом якого було зображено священика, що рубає парк. Далі «міліціонер» пробує зупинити злочин, але «священик» дає йому хабаря. Потім незаконну здужав намагаюся зупинити двоє «активістів», але продажний «міліціонер» перешкоджає цьому та арештовує одного з них.

У такій алегоричній формі було коротко передана сутність справи Мовчанів, котра триває з липня 2008 р. Звучали лозунги «Ми активісти, а не хулігани!», «Свободу братам Мовчанам!», «Вийди на вулицю – поверни собі місто!», «Свобода, рівність, глобальна солідарність!» та ін.

Брати Мовчани заявили, звертаючись до преси та присутніх, що відбувається суд над усією київською громадськістю, а не лише над ними особисто, і що від рішення суду залежить подальша доля громадської активності в Києві.

Засідання суду зі справи Мовчанів було перенесене на 30 вересня 2009 р. Наступного разу будуть заслухані свідчення осіб, що були присутні на акції 6 червня 2008 р., як з боку забудовника, так і з боку противників варварської забудови.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-09-2009 22:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100