20.05.2024 07:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Багірову не вдалося засудити журналістів

16 вересня 2009 р. о 9 годині суддя Печерського районного суду Сергій Вовк оголосив резолютивну частину рішення за позовом Едуарда Багірова до Юрія Шеляженка, Ірини Косміної-Багірової, Миколи Габера, Олени Притули про відшкодування моральної шкоди та спростування поширеної інформації.

Cуд вирішив залишити позов без задоволення. Таким чином, Багіров не зміг засудити журналістів за публікацію критичного матеріалу.

Стаття, яка, на думку Е.Багірова, нанесла йому моральну шкоду, була опублікована на сайті \"Народна правда\" 9 жовтня 2008 року і зветься \«Правозащитный Хлестаков\» надувает простаков\".

Спочатку пан Багіров вимагав лише відшкодування моральних збитків, але напередодні вирішального засідання змінив позовні вимоги. У нових вимогах він зажадав ще й спростування.

Судові було надано докази фактів, викладених у статті. Однак пан Багіров зосередився на доведенні \"образливого характеру\" окремих оціночних суджень, не заперечуючи по суті стосовно наведених фактів.

Зокрема, представник позивача заявив на останньому засіданні 15 вересня, що слово \"торговець\" є образливим та зневажливим. Дивно, чому пан Багіров так не любить підприємців – навіть закликав \"вішати\" їх, виступаючи днями в ефірі телеканалу \"1+1\". Отак, за допомогою фізичної розправи, \"правозахисник\" пропонував вирішувати трудові конфлікти!

Перед одним із судових засідань по цій справі Едуард Багіров в приватній розмові зізнався журналісту Юрію Шеляженку, що він особисто вимагав від Олени Притули прибрати з сайту \"Народна Правда\" \"незручну\" статтю, але журналістка не піддалася на тиск \"правозахисника\". Теперішнє судове рішення є доказом правильності такої сміливої громадянської позиції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-09-2009 17:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100